Έρχεται lockdown στους ανεμβολίαστους;

November 3, 2021

Έρχεται lockdown στους ανεμβολίαστους;


Διαφ.



Δειλά δειλά γίνονται οι πρώτες εισηγήσεις.
Lockdown στους ανεμβολίαστους προτείνει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, προκειμένου να σταματήσει η εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

O κ. Καπραβέλος κάνει λόγο για αναβίωση του περσινού εφιάλτη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στη χώρα είναι γεμάτες. Μάλιστα, από χθες λόγω έλλειψης κλινών διασωληνωμένος ασθενής με Covid-19 νοσηλεύεται στα… χειρουργεία!


Ο ίδιος χαρακτηρίζει μάταιη την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν στην πρώτη δόση του εμβολίου. «Τη στιγμή που κάποιοι χάνουν τη δουλειά τους, μπαίνουν σε αναστολή, χάνουν τον μισθό τους και δεν εμβολιάζονται, τι SMS να τους στείλεις;», αναρωτιέται.

«Τους δείχνεις την ακτινογραφία με κατεστραμμένα τα πνευμόνια τους και δεν το πιστεύουν. Έχασα έναν άντρα 53 χρόνων χθες και πήρα έναν 54χρονο από τα Γρεβενά διότι ήταν διασωληνωμένος σε απλό τμήμα μήπως μπορέσω και τον σώσω. Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι. Φτάσαμε ταβάνι. Δεν μπορούμε άλλο να πείσουμε τον κόσμο. Τα επιχειρήματα έχουν εξαντληθεί. Έχουμε ένα παγόβουνο μπροστά μας που δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα και πρέπει να το σεβαστούμε. Το να μην θέλει κάποιος να εμβολιαστεί είναι δικαίωμά του. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά του είναι να κυκλοφορεί ελεύθερα, να μολύνει τον διπλανό του, να απειλεί την κοινωνία και να οδηγεί ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση, τη στιγμή που εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις άλλες ασθένειες»

Πηγη instanews.gr

Διαβάστε επίσης: