Φτιάξτε εύκολα τυλιχτά μπιφτέκια με σως γιαουρτιού – Συνταγές

November 3, 2021

Το Athensmagazine.gr σας έχει σήμερα συνταγή με πίτες (άλλοι τα λένε σουβλάκια, ας μην το πιάσουμε όμως αυτό το θέμα με τα σουβλάκια και τις μπουγάτσες), σε μία πιο υγιεινή και light έκδοση απο αυτήν που τις έχουμε συνηθίσει, με μία υπέροχη σως λίγο διαφορετική και αρκετά ελαφριά για όσους προσέχουν.


Διαφ.

Ωστόσο δείτε 3+1 λάθη που κάνετε και τα μπιφτέκια σας βγαίνουν «στεγνά»!

"Να μιλήσω γιατί; Για να με λυπηθεί ο κόσμος;": Συγκλονίζει ο πατέρας της άτυχης Δήμητρας που έχασε και δεύτερο παιδί σε δύο χρόνια!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

"Να μιλήσω γιατί; Για να με λυπηθεί ο κόσμος;": Συγκλονίζει ο πατέρας της άτυχης Δήμητρας που έχασε και δεύτερο παιδί σε δύο χρόνια!

Υλικά για 6-7 πίτες

Για τα μπιφτέκια (8-9 μπιφτέκια):

  • 500γρ κιμά ανάμικτο (70% μοσχαρίσιο-30% χοιρινό)
  • 3 φέτες ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 7-8 φίλα φρέσκο βασιλικό
  • 3 κλοναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • αλάτι&πιπέρι

Για την σως:

  • 6 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας πίκλες αγγούρι
  • χυμό απο μισό λεμόνι (μπορεί και περισσότερο ανάλογα το λεμόνι)
  • αλάτι&πιπέρι

Για το στήσιμο:

  • 6-7 για σουβλάκι
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πατάτες τηγανιτές
  • λαδόκολλα

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια:

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

Αρχικά, να πω οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξει κανείς μπιφτέκια, για κάθε συνταγή το μπιφτέκι πρέπει να προετοιμαστεί με διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα ένα καλό burger χρειαζόμαστε μόνο μοσχαρίσιο κιμά και όχι πολλά πολλά υλικά, ούτε ψωμί, ούτε πολλά μπαχαρικά μόνο λίγο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι το απόλυτο, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο. Πάμε να δούμε τα μπιφτέκια μας.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας και μία πρέζα καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το κρεμμύδι μας πάρει ένα ωραίο καραμελέ χρώμα προσθέτουμε και το σκόρδο μας ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει και αυτό ωραία χρώμα. Όταν πάρει ωραίο χρώμα βγάζουμε το τηγάνι μας απο την φωτιά.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί μας (εγώ προτυμώ να το κάνω με τα χέρια γιατί μου αρέσουν κάποια κομμάτια να φαίνονται) , αφού έχουμε μουλιάσει την μία φέτα στο νερό (δεν τις μουλιάζουμε όλες γιατί μετά το μείγμα μας θα έχει πολύ υγρασία) και μετά προσθέτουμε το ψωμί στον κιμά μας και ανακατεύουμε.

Έπειτα, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας αφού τα ψιλοκόψουμε, το θυμάρι, τον βασιλικό και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το λάδι, την μουστάρδα και το ξύδι, αλάτι&πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε μέτριο προς μικρό μέγεθος (επειδή το μείγμα κολλάει στα χέρια καλό θα ήταν να τα βρέχουμε για να μην κολλάει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά πάνω σε μία λαδόκολλα (στα μισά του χρόνου γυρνάμε τα μπιφτέκια για να γίνουν καλά και απο τις 2 πλευρές.

Φτιάξτε εύκολα τυλιχτά μπιφτέκια με σως γιαουρτιού

Για την σως:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, το γιαούρτι, την μουστάρδα, τις πίκλες, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι ακόμη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια μας.

Για το στήσιμο:

Σε ένα ταψί απλώνουμε της πίτες μας και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι&πιπέρι και τις ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2-3 λεπτά.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, έχουμε κόψει απο πριν 6-7 κομμάτια λαδόκολλα, βάζουμε πάνω σε κάθε λαδόκολλα μία πίτα και απο μία κουταλιά σως.

Έχουμε κόψει τα μπιφτέκια μας σε κομμάτια και βάζουμε απο 3-4 κομμάτια σε κάθε πίτα.
Βάζουμε απο την μία πλευρά ντοματούλα σε φέτες απο πάνω λίγο κομμένο μαρούλι, λίγες πατατούλες και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Τυλίγουμε όπως μπορούμε και σερβίρουμε μαζί με παγωμένη μπύρα και να είστε σίγουροι οτι όλοι οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν!

Πηγή: cookingwithgiorgos.blogspot.com

Διαβάστε επίσης: