Η σκυλίτσα που της έκοψαν τις πατούσες σε σφαγείο στην Κορέα πήρε το βραβείο "του πιο ηρωικού σκύλου" στην Αμερική

March 13, 2022

Η σκυλίτσα που της έκοψαν τις πατούσες σε σφαγείο στην Κορέα πήρε το βραβείο "του πιο ηρωικού σκύλου" στην Αμερική


Διαφ.

Η σκυλίτσα Chi Chi, ένα πανέμορφο ημίαιμο Golden Retriever, γνώρισε την πιο σκληρή πλευρά της ζωής καθώς πριν από δυο χρόνια πετάχτηκε δεμένη μέσα σε σακούλα και με κομμένες και τις τέσσερις πατούσες της σε σκουπιδοτενεκέ έξω από ένα σφαγείο, στη Νότια Κορέα. Ο λόγος που την πέταξαν; Επειδή ήταν πολύ αδύνατη και δεν έκανε για φαγητό.

Για καλή της τύχη διασώθηκε από ανθρώπους της φιλοζωικής οργάνωσης Nabiya Iron Hope Project, οι οποίοι τη μετέφεραν σε κτηνιατρική κλινική όπου έμεινε δυο μήνες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Σεούλ όπου μετά από πολύ καιρό έμαθε να περπατάει με προσθετικά πατουσάκια. Και για πρώτη φορά άρχισε να κουνάει την ουρά της από χαρά.

Η Chi Chi συγκίνησε πολλούς σε όλον τον κόσμο. Ένα ζευγάρι στο Φοίνιξ της Αριζόνα, η 47χρονη Elizabeth και ο 46χρονος σύζυγός της Richard Howell, οι οποίοι έμαθαν την ιστορία της, θέλησαν να την πάρουν.

Η δυο ετών τότε σκυλίτσα πέταξε για Αμερική και έφτασε στο σπίτι των ανθρώπων που θέλησαν να της προσφέρουν μια ευτυχισμένη ζωή. Τα δυο όμως αυτά χρόνια χρειάστηκε μεγάλη αγάπη εκ μέρους τους για να μπορέσει να εμπιστευθεί ανθρώπους και πάλι. Ήταν φοβική και συχνά έτρεμε από το φόβο της.

Η αγάπη όμως, όπως όλοι ξέρουμε, κάνει θαύματα. Η Chi Chi έγινε ένα κανονικό σκυλάκι και πάλι. Χαρούμενο και τρυφερό. Έτσι οι “γονείς” αποφάσισαν να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Να βοηθήσουν μέσω της σκυλίτσας ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και την πήγαν σε εκπαιδευτή για να γίνει σκυλάκι-θεραπείας.

Η Chi Chi σήμερα ως σκύλος θεραπείας βοηθάει πολύ κόσμο είτε από το διαδίκτυο είτε από κοντά. Επισκέπτεται τρεις φορές την εβδομάδα νοσοκομεία όπου βρίσκονται ακρωτηριασμένοι άνθρωποι, νέοι, γέροι αλλά κυρίως παιδιά και τους δίνει αγάπη και ελπίδα. Η επίδρασή της είναι συγκλονιστική. Αμέτρητοι άρρωστοι έχουν μιλήσει για τη δύναμη που τους έχει δώσει ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους.

Πριν από λίγες μέρες ο οργανισμός American Humane Hero Dog τη βράβευσε με το βραβείο του “American Hero Dog”, ένα βραβείο για σκυλιά που εμπνέουν και αλλάζουν ζωές.

Η Elizabeth Howell θα πει: “Είμαι πολύ περήφανη για αυτή. Είναι μια αγωνίστρια. Καθημερινά αγωνίζεται και αυτό είναι κάτι που στο περνάει μόλις τη δεις. Άνθρωποι με κατάθλιψη μας έχουν πει ότι βοηθήθηκαν από αυτή και πολλοί που χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν παίρνουν δύναμη και λένε ότι θα τα καταφέρουν και εκείνοι. Το ίδιο και τα παιδιά με κινητικά προβλήματα που τη λατρεύουν και νιώθουν απίστευτη χαρά όταν τη συναντούν. Μεταδίδει απίστευτη αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία”.

Η Chi Chi στις 24 Οκτωβρίου, σε μια γιορτή που θα γίνει στην Καλιφόρνια, θα πάρει ένα ακόμα σημαντικό βραβείο, αυτό του “Σκύλου Θεραπείας της Χρονιάς”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: