Γάτα Γίνεται Μητέρα Για 8 Νεογέννητα Ορφανά Σκαντζοχοιράκια (pics)

March 22, 2022

Γάτα Γίνεται Μητέρα Για 8 Νεογέννητα Ορφανά Σκαντζοχοιράκια (pics)


Διαφ.

Γάτα Γίνεται Μητέρα Για 8 Νεογέννητα Ορφανά Σκαντζοχοιράκια

Γάτα: Ένα μοναδικό περιστατικό που μας συγκίνησε ιδιαίτερα.. Η Μούσκα ή Μούσια (θα την λέω Μούσκα, αν δεν σας πειράζει) που λέτε, είναι μια γάτα που ζούσε σε ένα Ζωολογικό Κήπο στην Ρωσσία και πιο συγκεκριμένα στο Βλαδιβοστόκ!



Όταν σε μια φάση της ζωής της ήταν λεχώνα συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου βρήκαν 8 ορφανά σκαντζοχοιράκια που η μαμά τους πέθανε στο δρόμο, από χτύπημα αμαξιού. Τα σκαντζοχοιράκια δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης μέχρι που οι καλόκαρδοι χούμανς (υπάρχουν και τέτοιοι, να είστε σίγουροι) τα πήραν και προσπάθησαν αν τα ταϊσουν.

Αμ δε! Τα σκαντζοχοιράκια αρνήθηκαν πεισματικά να πιούν γάλα από το μπιμπερό ή την σήριγγα των χούμανς και ο κίνδυνος να μην αντέξουν μεγάλωνε ακόμη παραπάνω!

Οι εργαζόμενοι στον Ζωολογικό ήταν απελπισμένοι και δεν ήξεραν τι να κάνουν! Και τότε εμφανίστηκε η Μούσκα.. και ναι οκ, είναι γνωστό πόσο εύκολα δέχονται ορφανά παιδιά άλλων γατών αλλά και… ορφανά σκαντζοχοιράκια;! Σε αυτό το σημείο να κάνω μια κρίσιμη παρένθεση και να σας μιλησω για τα φοβερά ένστικτα της μαμάς γάτας!

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού γράφουν για την πρώτη συνάντηση της Μούσκα με τα σκαντζοχοιράκια: “Σκεφτόμασταν απελπισμένοι τι να κάνουμε, πως να τα ταϊσουμε 8 στόματα και εκείνη τη στιγμή περνούσε η Μούσκα και φάνηκε να της τράβηξαν την προσοχή οι 8 μικροσκοπικοί νέοι θαμώνες του χώρου! Χρειάστηκε λίγη ώρα για να ενεργοποιηθεί το μητρικό της ένστικτο και πάλι! Ξέραμε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί θεωρητικά, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς ξαφνιαστήκαμε πάρα πολύ με αυτό το θέαμα! Το πιο αλλόκοτο είναι ότι η Μούσκα ήταν.. στειρωμένη αλλά με κάποιο τρόπο.. είχε γάλα”.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα τα τάιζε τελείως αφοσιωμένη και τα σκαντζοχοιράκια μέρα με τη μέρα γλίτωναν τον κίνδυνο, ενώ η Μούσκα, τελείως αφοσιωμένη και υπομονετική τους παρείχε ό,τι είχε και δεν είχε.

Τα σκαντζοχοιράκια μεγάλωσαν και όταν ήταν έτοιμα πια, αφέθηκαν ελεύθερα στην άγρια φύση, να ζήσουν τη ζωή τους, αφού αποχαιρέτησαν την.. ανέλπιστη μητέρα τους! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν δεν υπήρχε η Μούσκα αυτά τα 8 πλασματάκια δεν θα είχαν καμία τύχη! Δείτε και σχετικό βίδεο με την Μούσκα υπομονετικά να θηλάζει τα μικροσκοπικά πλάσματα!

Κλείνοντας να πω ότι πριν την Μούσκα.. υπήρξε και η Σόνια. Η τζίντζερ γάτα που μεγάλωσε 4 σκαντζοχοιράκια το 2012 μαζί με τα δικά της μικρά… Και φυσικά αυτές οι αξιαγάπητες περίεργες ιστορίες δεν σταματούν σε αυτές! Να μην ξεχάσω να σας διηγηθώ κάποια στιγμή την ιστορία της Ροζίνκα που υιοθετησε ένα μωρο .. πιθηκάκι! Αχ αυτές οι μαμάδες γάτες, τιιι ένστικτο είναι αυτό που έχουν! Όλους τους χωράει η ζεστή τους αγκαλιά και για όλους είναι διαθέσιμες οι γεμάτες γάλα θηλές τους!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: