Τον άφησαν δεμένο σε ένα παγκάκι η πρώην οικογένειά του. Υπήρχε και ένα σημείωμα δίπλα του

March 27, 2022

Τον άφησαν δεμένο σε ένα παγκάκι η πρώην οικογένειά του. Υπήρχε και ένα σημείωμα δίπλα του


Διαφ.

Ο Ρόκο είναι ένα φτωχό σκυλί εγκαταλελειμμένο στη Μαδρίτη, με φίμωτρο και ένα σημείωμα. Όλα ξεκίνησαν όταν εθελοντές του El Refugio έλαβαν κλήση για ένα ζώο που αφέθηκε δεμένο σε ένα παγκάκι σε ένα πάρκο στην περιοχή Pilar της Μαδρίτης.



Οι διασώστες συνηθίζουν να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν ζώα που έχουν ανάγκη και να βρίσκονται μπροστά σε περιπτώσεις παραμέλησης και κακοποίησης. Αλλά κάθε φορά η καρδιά τους θρυμματίζεται σε χίλια κομμάτια, σαν να ήταν το πρώτο περιστατικό.

Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τους διασώστες ήταν που άφησαν το σημείωμα δίπλα στον Rocco.

Γεια, με λένε Ρόκο. Δεν δαγκώνω, είμαι 9 μηνών, η οικογένεια που με είχε δεν μπορούσε να με κρατήσει γιατί είναι άνεργοι. Δεν έχω μικροτσίπ, δεν έχω κάνει εμβόλια, είμαι πολύ παιχνιδιάρικο κουτάβι, πάρε με μαζί σου. Έχω το φαγητό μου και τα πράγματα μου στην τσάντα μου, μην με αφήνετε εδώ.

Εγκαταλελειμμένος και προδομένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε, αλλά τουλάχιστον οι τελευταίοι μπήκαν στον κόπο να του αφήσουν ότι χρειαζόταν και μέχρι τότε φρόντιζαν πάντα για την κατάσταση της υγείας του. Μάλιστα μετά την ιατρική εξέταση το κουτάβι διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ καλά.

Παρόλα αυτά, οι εθελοντές θέλησαν να απευθυνθούν, με έκκληση στα social media, σε εκείνη την οικογένεια που πήρε τη δραστική απόφαση να εγκαταλείψει το κατοικίδιό τους. Ήθελαν να τους πουν ότι θα μπορούσαν να πάνε τον Ρόκο σε καταφύγιο και να μην τον αφήσουν στο δρόμο να συναντήσει κινδύνους.

Όταν ανοίγεις τις πόρτες του σπιτιού σου σε έναν τετράποδο φίλο, πρέπει να αναλάβεις κάποια ευθύνη . Ο Ρόκο είναι μόλις 9 μηνών και οι εθελοντές αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η κατάσταση των πρώην ιδιοκτητών του να έχει επιδεινωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούσαν να τον φροντίσουν πριν από εννέα μήνες; Μια ερώτηση που δεν θα έχουμε ποτέ απάντηση.

Η νέα ζωή του σκύλου Rocco

Το πρόβλημα του Ρόκο ήταν άλλο. Δεν θα μπορούσε να βρει οικογένεια γιατί η μία από αυτές ανήκε σε « επικίνδυνες ράτσες », τις οποίες ένας πιθανός υιοθετητής δεν κοιτάζει καν, ειδικά αν είναι εγκαταλελειμμένος σκύλος.

Είναι πολύ καλός με τα σκυλιά και τους ανθρώπους. Ο μόνος κίνδυνος που διατρέχετε με τον Rocco αφού παίξετε μαζί του για λίγο, είναι ότι μπορεί να σας γλείψει για να σας ευχαριστήσει.

Ευτυχώς, λίγους μήνες μετά την εγκατάλειψή του, μια οικογένεια έχει διαβάσει την ιστορία του και ενδιαφέρεται για αυτόν. Σήμερα ο Ρόκο ζει με τους νέους του γονείς και είναι ευτυχισμένος . Έχει ξεχάσει την εγκατάλειψή του και πλέον δεν φοβάται.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: