Το μικρόσωμο Μπεζεδάκι ζει 4,5 χρόνια σε κλουβί- Δείτε τα θλιμμένα ματάκια της και βάλτε τη στη ζωή σας

April 13, 2022

Το μικρόσωμο Μπεζεδάκι ζει 4,5 χρόνια σε κλουβί- Δείτε τα θλιμμένα ματάκια της και βάλτε τη στη ζωή σας


Διαφ.

Για τη σκυλίτσα με το όνομα Μπεζεδάκι έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν. Και θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τα ζώα που ζουν σε κλουβιά. Είτε σε κυνοκομεία είτε σε άλλους χώρους. Ζωάκια που αναζητούν ένα χάδι, μια ζεστή γωνιά, μια αγκαλιά και μια οικογένεια. Για να μην περάσουν όλη τους τη ζωή στο κλουβί. Δυστυχώς αμέτρητα ζώα ζουν και πεθαίνουν σε ένα κλουβί περιμένοντας.



Ένα λοιπόν τέτοιο ζωάκι, που έχει ανάγκη από ανθρώπινη παρέα, είναι και το Μπεζεδάκι, μια μικρόσωμη και πολύ όμορφη σκυλίτσα. Το Μπεζεδάκι υπήρξε αδέσποτο στην περιοχή Μάλγαρα- Κύμινα, λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη, και κινδύνευε στους δρόμους. Η περιοχή, όπως άλλωστε και οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας, είναι εντελώς εχθρική για τα αδέσποτα.

Οι εθελοντές της ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων το πήραν για να το σώσουν. Δεν υπήρχε όμως χώρος για να πάει. Σαν αποτέλεσμα την περισσότερη ώρα της μέρας την περνάει μέσα σε κλουβί. Δεν είναι ζωή αυτή για ένα σκυλάκι.

Δείτε τα μάτια της. Είναι θλιμμένα. Μια στρογγυλούλα, υπέροχη και γλυκιά σκυλίτσα που αναζητάει μια αγκαλιά για να τρυπώσει μέσα και να νιώσει ασφάλεια. Και όμως δεν βρήκε μια αγκαλιά, παρά τις κοινοποιήσεις και τις εκκλήσεις. Και παραμένει στο κλουβί, περισσότερο θλιμμένη από ποτέ.

Οι ελάχιστοι άνθρωποι που τη φροντίζουν είναι πολύ στενοχωρημένοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Ξέρετε, το Μπεζεδάκι στην αρχή έτρεχε κι αυτό, όπως όλα τα σκυλάκια, στην άκρη του κλουβιού του όποτε ερχόταν κόσμος να διαλέξει κάποιο για υιοθεσία.. Έτρεχε και τα ματάκια της έλαμπαν.. Κουνούσε ουρά, χοροπηδούσε, κολλούσε στο σύρμα και προσπαθούσε να γλείψει τα χέρια των ανθρώπων, να τους ξεκλέψει κανένα χάδι.. Αλλά ούτε ένα βλέμμα…

Πήγαιναν όλοι πιο πέρα, διάλεγαν κάποιο άλλο πλασματάκι, το έπαιρναν αγκαλιά κι έφευγαν για το ζεστό τους σπιτικό. Στην αρχή η μικρή δεν πτοούνταν.. έτρεχε ξανά και ξανά.. πιστεύοντας πως αυτή τη φορά ήρθαν για αυτήν, πως θα σταματήσουν μπροστά στο δικό της κλουβί, θα ανοίξουν την πόρτα και θα την πάρουν αγκαλιά μακριά από εκεί… Κι όμως.. κανείς…. Αυτό το κλουβί με το υγιέστατο, φιλικό μικρόσωμο σκυλάκι όλοι το προσπερνάνε… σχεδόν 4,5 χρόνια τώρα….”

Και καταλήγουν:

“Η λάμψη στα μάτια της έσβησε. Έτσι η μικρή μάζεψε τα κομμάτια της, την αξιοπρέπειά της και, για να σταματήσει να πληγώνεται και να απογοητεύεται κάθε φορά, σταμάτησε και να ελπίζει. Σταμάτησε να ζητιανεύει λίγη προσοχή, σταμάτησε να προσπαθεί. Μένει πίσω πίσω, να κοιτάζει με βλέμμα θλιμμένο.. Καμιά φορά ανεβαίνει στο κρεβατάκι της, κουρνιάζει για να παρηγορηθεί από τη ζεστασιά της κουβερτούλας της και κλείνει τα μάτια.. να μη βλέπει να την προσπερνάνε πια… Η “ζωή” της όλη χάνεται πίσω από τα σύρματα. ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;; Είναι ένα πλάσμα συνεσταλμένο, ήρεμο, ήσυχο, υγιές, περίπου 5 χρονών και γύρω στα 11 κιλάκια. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ!! Δώστε της μια ευκαιρία να ΖΗΣΕΙ!! Επικοινωνήστε με τα 6936 103 202 – 6970 308 327.”

Τα λόγια της ομάδας είναι μαχαιριά στην καρδιά μας. Είναι όμως έτσι. Και μας φαίνεται αδιανόητο πώς μπορεί ένας να μη τη θέλησε. Μιλάμε για ένα υπέροχο, ήρεμο πλάσμα που μαραζώνει τόσα χρόνια στο κλουβί. Ένα πλάσμα που θα γέμιζε ένα σπίτι με χαρά. Θα του έδινε φως.

Ας τη βγάλουμε από εκεί. Μην την αφήσουμε να πεθάνει στο κλουβί. ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων

Τηλέφωνο επικοινωνίας ☎️6970308327 και 6936103202 Περιοχή Θεσσαλονίκης

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]


Πηγή

Διαβάστε επίσης: