Janey Lowes: Η Κτηνίατρος Που Άφησε Την Ζωή Της Και Αφοσιώθηκε Σε Σκυλιά Στη Σρι Λάνκα

May 3, 2022

Janey Lowes: Η Κτηνίατρος Που Άφησε Την Ζωή Της Και Αφοσιώθηκε Σε Σκυλιά Στη Σρι Λάνκα



ΑJaney Lowes: Η Κτηνίατρος Που Άφησε Την Ζωή Της Και Αφοσιώθηκε Σε Σκυλιά Στη Σρι Λάνκα

Σκυλιά: Ένα ταξίδι ήταν η αιτία να αλλάξει ολοκληρωτικά η ζωή της Janey Lowes. Η νεαρή Βρετανίδα κτηνίατρος μετά το ταξίδι της στη Σρι Λάνκα αποφάσισε να αλλάξει για πάντα την ζωή της. Έχουν αυτή τη δύναμη τα ταξίδια…



Το ταξίδι έχει επίσης αυτή τη δύναμη, αυτό που σας αλλάζει και αναστατώνει τις προτεραιότητες της ζωής σας. Έχει συμβεί σε χιλιάδες ταξιδιώτες και ονειροπόλους, καθένας από αυτούς με μια μοναδική και υπέροχη ιστορία, φτιαγμένη από μεγάλες αλλαγές και ευτυχία.

Μεταξύ αυτών υπάρχει και η Janey Lowes , μία νεαρή Βρετανίδα κτηνίατρος που το 2014 έφυγε για ένα απλό ταξίδι στη Σρι Λάνκα με ένα «σακίδιο στον ώμο της». Ήταν ένα από τα πολλά backpackers που συναντάτε όταν ταξιδεύετε στον κόσμο, ερωτευμένοι με τον κόσμο και πρόθυμοι να τον εξερευνήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο με ελαφριά ρούχα και μάτια γεμάτα περιέργεια.

Δεν πίστευε ότι αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να έχει κανένα άλλο σκοπό. Αντίθετα, όπως συμβαίνει συχνά σε όσους ταξιδεύουν και ζουν συνειδητά, έχει φέρει επανάσταση στη ζωή της.

Η Janey απόλαυσε πλήρως την ομορφιά της Σρι Λάνκα, ανακάλυψε υπέροχα μέρη, έφαγε το εξαιρετικό τοπικό φαγητό και πήρε τη σανίδα του σερφ , το μεγάλο πάθος της. Ήταν ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό ταξίδι, αλλά όχι μόνο αυτό. Επειδή πίσω από κάθε ταξιδιώτη υπάρχει ένα άτομο με κάποια ευαισθησία και κάποιο βαθμό. συνειδητοποίησης.

Ένα ταξίδι μέσα από αρχαίες ανατολίτικες διδασκαλίες και έναν εντελώς νέο τρόπο να βλέπεις τη ζωή.

Αυτό το ταξίδι άγγιξε βαθιά την Janey, που ονειρεύτηκε να αφιερώσει τη ζωή της για να βοηθήσει τα ζώα από τότε που ήταν νεαρό κορίτσι και στη συνέχεια έγινε κτηνίατρος.

Στη Σρι Λάνκα, η Janey, δεν μπορούσε παρά να παρατηρήσει την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά . Πληγωμένα, άρρωστα, εγκαταλελειμμένα, αναγκασμένα σε μια ζωή συνεχούς ταλαιπωρίας … συνειδητοποίησε σύντομα ότι δεν μπορούσε απλώς να μείνει και να τα παρακολουθεί. Αυτό το ταξίδι είχε αγγίξει ορισμένες εσωτερικές χορδές που κάνουν πολύ θόρυβο.

Εθελοντισμός στη Σρι Λάνκα για βοήθεια σε αδέσποτα σκυλιά

Μόλις επέστρεψε στην Αγγλία, η Janey πήγε στο κτηνιατρικό κέντρο όπου εργαζόταν. Έπρεπε να μιλήσει στα αφεντικά του, γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα . Η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν αυτά τα φτωχά ζώα ήταν απαράδεκτη, οπότε πρότεινε ένα σχέδιο στους ανωτέρους της: να μετακινηθούν στη Σρι Λάνκα και να φροντίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά.

Η κλινική συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία της με δωρεά 10.000 κιλών, χρήσιμη για να βοηθήσει την ένωση εθελοντών να ξεκινήσει. Στη συνέχεια, η Janey παραιτήθηκε και μαζί με μια ομάδα μερικών εθελοντών έφυγαν για τη Σρι Λάνκα για να προσπαθήσουν να σώσουν αυτά τα σκυλιά και να τους δώσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο στόχος τους ήταν να μειώσουν αμέσως το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων όσο το δυνατόν περισσότερο . Στειρώσεις, θεραπείες και εμβολιασμούς ζώων από ασθένειες όπως η λύσσα (που εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη σε αυτές τις περιοχές).

Η Σρι Λάνκα είναι μια πολύ φτωχή χώρα, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έληξε μόνο πριν λίγα χρόνια το 2009. Ο πληθυσμός προσπαθεί ακόμη να ανακάμψει και επίσης για αυτόν τον λόγο, δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη κουλτούρα σεβασμού για τα ζώα , λόγος για τον οποίο σχεδόν όλα τα σκυλιά εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους στη θλιβερή μοίρα τους.

Το εθελοντικό πρόγραμμα της Janey στη Σρι Λάνκα ονομάζεται WeCareWorldWide και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεκάδες εθελοντές και χιλιάδες σκυλιά να διασώζονται. Αν έχετε διαβάσει το βιβλίο της ” Σαν μια νύχτα στο Μπαλί “, ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι η Janey ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Έμμα , που εθελοντικά φροντίζει τα αδέσποτα σκυλιά στο Μπαλί.

Από την άνετη ζωή σε μια ζωή αφιερωμένη στους άλλους

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, η νεαρή κτηνίατρος είπε ότι στην Αγγλία έζησε την ζωή της σύμφωνα με μια πολύ αυστηρή ρουτίνα, όπως συμβαίνει για τους περισσότερους ανθρώπους. Μέχρι να επιλέξει να αφιερώσει το χρόνο της σε έναν υψηλότερο σκοπό, σε κάτι που την έκανε να ξυπνά κάθε πρωί με μια ατελείωτη θέληση να ζήσει, η Janey δεν κατάλαβε τι σήμαινε να ζήσει στο έπακρο.

Τώρα ξέρει: στη Σρι Λάνκα η ζωή της είναι εντελώς διαφορετική . Η ύπαρξή της, τώρα, δεν έχει καθορισμένες ώρες, υποχρεωτικά διαλείμματα και ενέργειες που επαναλαμβάνονται καθημερινά. Είναι μια 24ωρη δουλειά, είναι ένας σκοπός ζωής.

Συχνά συμβαίνει, για παράδειγμα, ότι αυτή και η ομάδα των εθελοντών της καλούνται για έκτακτη ανάγκη ακόμη και στη μέση της νύχτας, για να βοηθήσουν έναν τραυματισμένο ή άρρωστο σκύλο στη μέση του δρόμου. Είναι μια συνεχής περιπέτεια και καμία μέρα δεν είναι ίδια με μια άλλη. Είναι μια ζωή γεμάτη και με νόημα.

Πώς το ταξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον σκοπό της ζωής σας

Η ζωή στη Σρι Λάνκα και η φροντίδα των αδέσποτων σκύλων είναι μια εναλλακτική ζωή με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στην πραγματικότητα, η Janey παρακολουθεί συχνά περιστατικά που την καταστρέφουν συναισθηματικά: συμβαίνει συχνά ότι τα θεραπευμένα ζώα πεθαίνουν ξαφνικά, χωρίς εμφανή λόγο.

Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ακόμη και αυτά τα σκυλιά υιοθετούνται από μια τοπική οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο ο σύλλογος που διαχειρίζεται η Janey θα ήθελε να ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους ανθρώπους για την αγάπη για τα ζώα. Πάνω από όλα για το πώς να τα φροντίζει .

Όταν γύρισα, είδα ότι όχι μόνο με ακολουθούσε, αλλά έτρεχε. Έτρεχε σαν ένα κανονικό σκυλί, με τα αυτιά του να αναπηδούν με κάθε κλικ και τα μάτια του πάνω μου. Εκείνο το παράξενο πλάσμα που τον είχε σώσει καθώς άφησε τον εαυτό του να πεθάνει στη βασανιστική ζέστη. Εκείνη η ψηλή και μεγάλη φιγούρα που τον είχε φροντίσει. Ένιωσα να κλαίω. Για τον Blu, επειδή είχε περάσει ένα περιστατικό που φαινόταν ανέφικτο. Είχε γίνει κάτι περισσότερο από ένα κανονικό σκυλί. Αλλά για εκείνους που έχουν υποφέρει τόσο πολύ, η κανονικότητα δεν θεωρείται δεδομένη, αντίθετα, είναι ένας στόχος που μερικές φορές φαίνεται ανέφικτος.

Η ζωή της Janey δεν είναι εύκολη . Κάθε μέρα αντιμετωπίζει κινδύνους, βάσανα και απελπισμένες καταστάσεις. Ωστόσο, αυτή και οι άλλοι εθελοντές συνεχίζουν να αγωνίζονται για αυτό που πιστεύουν. Και ξέρετε ότι μερικές φορές ένα όνειρο είναι το μόνο που χρειάζεται για να είσαι ευτυχισμένος και εκπληρωμένος.

Η Janey επέλεξε να σώσει τα σκυλιά της Σρι Λάνκα. Χάρη σε ένα απλό ταξίδι, βρήκε τον σκοπό της ζωής της.

Αυτή τη στιγμή η Janey είναι ο μόνος κτηνίατρος που φροντίζει άστεγους σκύλους στην περιοχή. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται απογοητευτικό να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα 3 εκατομμύρια που εκτιμάται ότι ζουν στο δρόμο. Εκ των οποίων το 60% των κουταβιών δεν θα γίνει ποτέ ενήλικας. Αυτή η νεαρή γυναίκα δεν σταματά γιατί, όπως ομολογεί:

Αισθάνομαι ότι όλα αυτά τα σκυλιά είναι τα σκυλιά μου και είμαι η μόνη που τα φροντίζει πραγματικά. Οι άνθρωποι της Σρι Λάνκα είναι υπέροχοι, αλλά βλέπουν τα σκυλιά ως παράσιτα.

Όταν η Janey μιλά για τα όνειρά της, είναι πάντα ενήμερη για τη μελλοντική καλά εξοπλισμένη κλινική της. Στην Talalla της Σρι Λάνκα. Ξέρει επίσης ότι η σκληρή δουλειά για την ευαισθητοποίηση με τον τοπικό πληθυσμό την περιμένει. Αν και βλέπει αυτή την αλλαγή δυνατή σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει καμία συναισθηματική σχέση μεταξύ σκύλων του δρόμου και ανθρώπων. Όπως αυτή που παρατηρείται σε άλλα μέρη του κόσμου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: