Ψάχνουμε επειγόντως σπίτι για αυτόν το μικρούλη που παράτησαν σε επικίνδυνο δρόμο στο Κέντρο της Αθήνας

May 7, 2022

Ψάχνουμε επειγόντως σπίτι για αυτόν το μικρούλη που παράτησαν σε επικίνδυνο δρόμο στο Κέντρο της Αθήνας


Διαφ.

Οι εθελοντές που έχουν δώσει τη ζωή τους για τα αδέσποτα ξέρουν καλά τι συμβαίνει στους δρόμους. Οι θεωρητικοί και όσοι είναι ενάντια στις στειρώσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν δει από κοντά την κατάσταση. Και όχι να τη δουν μια φορά. Αλλά να τη βλέπουν καθημερινά και για χρόνια όπως εκείνοι που ασχολούνται με τα ζώα.

Το θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς ξεσήκωσε πολλούς που αντέδρασαν σε αυτό. Κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, ερασιτέχνες εκτροφείς αλλά και απλό κόσμο. Κανείς δεν έδωσε σοβαρά επιχειρήματα για την άρνησή του σε αυτό. Και όταν λέμε σοβαρά, εννοούμε σοβαρά. Όχι επειδή το σκυλί μας δεν θα μπορεί να αφήσει απογόνους. Αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα.

Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα είναι κάποια εκατομμύρια. Και έρχεται η ερώτηση σε αυτούς που αντιδρούν στις υποχρεωτικές στειρώσεις. Από πού προέρχονται αυτά τα αδέσποτα; Φύτρωσαν; Όχι, βέβαια. Την απάντηση φυσικά την ξέρουν οι εθελοντές. Από τα δεσποζόμενα. Όποιος δεν θέλει το σκύλο του, τον αφήνει στο δρόμο. Τις περισσότερες φορές, αν είναι θηλυκό, είναι αστείρωτο. Και γεννάει. Και γεννάει.

Ένα λοιπόν τέτοιο αδεσποτάκι που βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο είναι και ο Ξάνθος. Ένας υπέροχος γατούλης, μόλις 3 μηνών, βρέθηκε σε πολύ επικίνδυνο σημείο, με αυτοκίνητα και φορτηγά, σε περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.

Είναι πανέμορφος, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω, τρυφερός και υπέροχος χαρακτήρας. Το κακό με κάποια ζώα στο δρόμο είναι το ότι είναι φιλικά. Τα φιλικά είναι τα πρώτα που παθαίνουν κάτι κακό γιατί εμπιστεύονται και είναι πιο αφελή. Ο Ξάνθος είναι φιλικός, που σημαίνει ότι κινδυνεύει και από τα αυτοκίνητα αλλά και από τους ανθρώπους.

Κάνουμε μια προσπάθεια να του βρούμε σπίτι να τον σώσουμε. Ξέρουμε ότι εκεί, μόνος του, δεν θα καταφέρει να επιβιώσει. Όποιος θέλει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ας καλέσει στο τηλέφωνο 6945247769. Θα δοθεί σε άνθρωπο που θα τον αγαπήσει. Είναι αποπαρασιτωμένος και εμβολιασμένος.

Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον όμορφο μικρούλη Ξάνθο.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: