Μετέφερε ένα αφυδατωμένο σκυλί στους ώμους του σε ένα ρέμα και κατάφερε να τον σώσει.

May 11, 2022

Μετέφερε ένα αφυδατωμένο σκυλί στους ώμους του σε ένα ρέμα και κατάφερε να τον σώσει.


Διαφ.

Τα σκυλιά δεν μπορούν να μας πουν όταν αισθάνονται την υψηλή θερμοκρασία και είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι τα κατοικίδια ζώα μας έχουν επαρκή προστασία από τον ήλιο, επαρκή παροχή νερού προς πόση και κάποιους τρόπους προκειμένου να τους διασφαλίσουμε δροσερό περιβάλλον.



Το καλοκαίρι, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη ζέστη. Μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο αφόρητη που γίνεται επικίνδυνη τόσο για τα ζώα όσο και για εμάς.

Αυτό ακριβώς συνέβη με έναν φτωχό Γερμανικό Ποιμενικό. Τον Ιούνιο του 2020, ο σκύλος ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος, ανάσαινε βαριά και έδειχνε σαφή σημάδια θερμικής εξάντλησης.

Οι πεζοπόροι προσπάθησαν να βοηθήσουν τον φτωχό σκύλο, αλλά φαινόταν να μην είναι αρκετό.

Δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπα – μερικοί φορούν μπότες πεζοπορίας και εργάζονται στα Εθνικά Πάρκα της Αμερικής.

Η θερμοκρασία ανέβηκε στους 43 βαθμούς την Τρίτη στους ορεινούς λόφους του Εθνικού Χώρου Αναψυχής του Delaware Water Gap, όταν η Lexie Daniel και οι φίλοι της είδαν μια ηρωική πράξη καλοσύνης ενός δασοφύλακα που προσπαθούσε για να σώσει τη ζωή ενός σκύλου.

Ο Ranger Kris Salapek πήρε τον τεράστιο σκύλο, που ήταν λαχανιασμένος στο έδαφος, τον έβαλε στους ώμους του και τον ανέβασε στον βραχώδη λόφο σε ένα υδάτινο σημείο. Ένας ήρωας.

Καθώς περπατούσαμε ένα ζεστό απόγευμα στο Νιου Τζέρσεϋ, η Lexie Daniel και μια ομάδα φίλων συναντηθήκαμε με έναν δασοφύλακα, που βοηθούσε ένα σκυλί που φαίνεται να πάσχει από θερμοπληξία.

Παρά το νερό που του έδωσαν, ήταν τόσο αφυδατωμένος που δεν μπορούσε να κινηθεί. Η ομάδα της Lexie προσέφεραν και το δικό τους νερό, αλλά το φτωχό σκυλάκι δεν μπορούσε να ανακάμψει. Ευτυχώς, ο επόπτης του Park Ranger Kris Salapek ήταν το τέλειο άτομο για να σώσει την κατάσταση.

Όταν τον βρήκαν, ήταν ήδη πολύ μακριά και ο κηδεμόνας του σκύλου δεν μπορούσε να τον πάει πίσω στο αυτοκίνητο του. Μόλις ο Salapek συνειδητοποίησε ότι το νερό δεν βοηθούσε πολύ, ανέλαβε δράση.

Η Lexie έγραψε την ιστορία στο λογαριασμό της στο Facebook: «Αυτός ο άνθρωπος πήρε αυτό το τεράστιο σκυλί το έβαλε στους ώμους του και το έφερε κάτω (έναν) απίστευτα βραχώδη λόφο στον κολπίσκο (ήταν μια πολύ μεγάλη απόσταση) και τον έβαλε στο νερό ενώ γονάτισε δίπλα του και του έριχνε νερό πάνω του ».

Σύμφωνα με την Lexie, το σκυλάκι “πρέπει να ήταν στους ώμους του για περίπου μια ώρα.” Όταν έφτασαν στο αυτοκίνητο, ο Tori Matyola, ξάδελφος της Lexie, είπε: «Ο σκύλος φαινόταν λίγο καλύτερα και σήκωσε το κεφάλι του».

Ο άνθρωπος του τον πήγε κατευθείαν στον κτηνίατρο για να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν εντάξει.
Λίγο μετά την ανάρτηση, η Lexie μπόρεσε να ενημερώσει. Μοιράστηκε τα νέα αφού η Kris είχε επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο άντρας ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο αγαπημένος του σκύλος είχε ανακάμψει αφού πήγε στον κτηνίατρο και ήταν εντάξει. Αλλά η ευγνωμοσύνη του απέναντι στον Kris ήταν συντριπτική.

Η διάσωση ήταν απίστευτη και ευτυχώς οι καλοί άνθρωποι ήταν στο σωστό μέρος για να βοηθήσουν αυτό το φτωχό σκυλάκι να επιστρέψει στο σπίτι του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: