Στο μυαλό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας» – Ανατριχιαστική κατάθεση ψυχίατρου στη δίκη (Video) – Έγκλημα

May 10, 2022

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έναν άνθρωπο ψυχρό, που προετοίμασε και εκτέλεσε το έγκλημα, περιέγραψε η ψυχίατρος και ψυχολόγος Άλκηστις Ηγουμενάκη, με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία. Η ειδικός κατέθεσε σήμερα για τη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021.



Η κα Ηγουμενάκη κατέθεσε πως διακρίνει προετοιμασία για την εκτέλεση του εγκλήματος από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία «διαρκεί πολλή ώρα». Παράλληλα, διαβάστε εδώ τα πρώτα λόγια του 34χρονου λίγο πριν το ετήσιο μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Θεωρεί προέκταση της Καρολάιν τον σκύλο και τον σκοτώνει και αυτόν»

Η ψυχίατρος – ψυχολόγος, αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, είπε πως ο δράστης «θεωρεί προέκταση της Καρολάιν το κουτάβι και το σκοτώνει κι αυτό».

Ο θάνατός του, όπως είπε, διήρκησε όσο και της Καρολάιν. «Δε νιώθει τίποτα. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Κάνει αυτό που κάνει για να καλύψει τον φόνο», σημείωσε.

Όπως κατέθεσε, η ίδια αντιλαμβάνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Τι είπε για την Καρολάιν η ψυχίατρος που κατέθεσε

Η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς κατέθεσε πως – με βάση την κρίση της (καθώς δεν την είχε δει το θύμα από κοντά) η Καρολάιν έχει «στοιχεία κατάθλιψης».

Όπως κατέθεσε, το συμπέρασμα το έβγαλε από τη δήλωση της άτυχης 20χρονης για την κόρη της Λυδία το τελευταίο βράδυ της: «Πάρτη, δεν τη θέλω».

Σύμφωνα με την ίδια, στοιχεία κατάθλιψης δείχνει και η θλίψη, που εκφράζει στο ημερολόγιό της, η Καρολάιν: «Θέλω να φύγω, αλλά δεν μπορώ».

Η κα Γουμενάκη μίλησε για έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του πιλότου όσον αφορά στο παιδί, αλλά και για το πώς χειρίστηκε τον σκύλο.

«Έχει αντικοινωνική διαταραχή και είναι απόλυτα κτητικός προς τη μητέρα και το παιδί. Αυτό λέγεται αντικειμενοποίηση στην ψυχολογία», σημείωσε, επισημαίνοντας πως έλλειψη ενσυναίσθησης υποδηλώνει και το ότι άφησε το βρέφος δίπλα στο άψυχο κορμί της μητέρας του.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν πήγε η μητέρα της Καρολάιν στη δίκη, είπε: «Δεν ήταν σε θέση να τον αντιμετωπίσει. Πονάει καθημερινά η Σούζαν. Ζητάει τη βοήθειά μου».

Όταν ρωτήθηκε στο εάν οφείλεται σε πανικό η τοποθέτηση του παιδιού πάνω στη νεκρή γυναίκα, η κυρία Γουμενάκη είπε: «Σε κανένα σημείο δεν υπήρξε πανικός. Χρησιμοποιεί το παιδί και το κακοποιεί. Το είχε πάνω του και το έσερνε στην κηδεία», ανάφερει το star.gr μέσα από το ρεπορτάζ του Ανέστη Συμεωνίδη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: