Την βίασε ο συνάδελφός της, έμεινε έγκυος, τον παντρεύτηκε και 2 χρόνια μετά του έκανε αuτό που έπρεπε

May 12, 2022

Την βίασε ο συνάδελφός της, έμεινε έγκυος, τον παντρεύτηκε και 2 χρόνια μετά του έκανε αuτό που έπρεπε


Διαφ.



Η 20χρονη Βρετανίδα, Αμάντα Γουόκερ, βιάστηκε από τον 34χρονο συνάδελφό της, Μιχάι Σαβέσκου, τον Φεβρουάριο του 2018, έμεινε έγκυος, τον παντρεύτηκε και μετά από δύο χρόνια, τον έστειλε στη φυλακή.

Ειδικότερα, η Αμάντα Γουόκερ ήταν 20 ετών και παρθένα όταν βιάστηκε από τον συνάδελφό της και αφού έμεινε έγκυος, εξαναγκάστηκε και χειραγωγήθηκε για να δημιουργήσει σχέση με τον Σαβέσκου – πριν τελικά τον παντρευτεί και αποκτήσει μαζί του μια κόρη, την Σάρλοτ.

Στην συνέχεια κακοποιήθηκε και βιάστηκε από τον σύζυγό της δεκάδες φορές. Ένα χρόνο και εννέα μήνες μετά, βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει και έτσι ο Σαβέσκου καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση για 10 βιασμούς και κακοποίηση σε βάρος της Αμάντας, ενώ όταν βγει από τη φυλακή, θα απελαθεί στην πατρίδα του, τη Ρουμανία.

Σήμερα, η 20χρονη Βρετανίδα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει δημόσια – με ονοματεπώνυμο- και να καταθέσει τη δική της ιστορία, με την ελπίδα να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ξεφύγουν από τους κακοποιητές συντρόφους τους.

«Αυτό που μου έκανε ο Μιχάι με διέλυσε. Αλλά είμαι αποφασισμένη να προχωρήσω στη ζωή μου και να γίνω η καλύτερη μαμά για την κόρη μου. Θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να της πω για τον μπαμπά της», υπογράμμισε.

Το δράμα που έζησε η 20χρονη Βρετανίδα

Τον Αύγουστο του 2017, η 20χρονη Αμάντα, εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας ως συντονίστρια του νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως επεσήμανε στην Mail online «ο Μιχάι ήταν νέος στη δουλειά και πολύ φιλικός. Μόλις είχε έρθει από τη Ρουμανία και είχε έναν γιο από προηγούμενη σχέση. Εκείνη την εποχή δεν είχα φίλους και δεν είχα ποτέ αγόρι. Πάλευα με την κατάθλιψη, ήμουν πολύ ντροπαλή και δεν είχα αυτοπεποίθηση. Ο Μιχάι ήταν υπέροχος για μένα και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με έβγαλε από το καβούκι μου».

Από τότε, η Αμάντα και ο Σαβέσκου έγιναν καλοί φίλοι. Την πήγαινε στη δουλειά καθημερινά και συχνά του εκμυστηρευόταν τα προβλήματά της.

Τον επόμενο χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2018, ο Σαβέσκου της πρότεινε να περάσουν ένα απόγευμα από το σπίτι του. Και τότε, ξεκίνησε ο εφιάλτης, αφού όπως εξομολογείται η 20χρονη Βρετανίδα «άρχισα να φρικάρω, αλλά μου είπε να τον εμπιστευτώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Πανικοβλημένη, τον ακολούθησα σε ένα δωμάτιο και πριν το καταλάβω, με ανάγκασε να γδυθώ και κράτησε και τα δύο μου χέρια με δύναμη. Τον παρακάλεσα να σταματήσει, αλλά δεν με άκουσε και με βίασε. Μετά, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Όχι μόνο μου είχε πάρει την παρθενιά, αλλά ήμουν και μάρτυρας του Ιεχωβά. Ήταν ενάντια στις πεποιθήσεις μας να κάνουμε σεξ εκτός γάμου. Ο Μιχάι με παρακάλεσε να μην το πω σε κανέναν και να μην τον αναφέρω, γιατί είχε έναν γιο. Δεν ήθελα να απομακρύνω έναν πατέρα από το παιδί του, οπότε συμφώνησα να μην το κάνω».

Μετά από αυτό, πίσω στη δουλειά, ο Σαβέσκου συμπεριφερόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ακόμα τραυματισμένη και μουδιασμένη, η Αμάντα έκανε ό,τι μπορούσε για να προσποιηθεί το ίδιο. Δύο μήνες αργότερα, τον Απρίλιο, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

Ακολούθησαν δύσκολες μέρες με την Αμάντα να πρέπει να αποφασίσει αν θα κρατούσε ή όχι το παιδί και να αποπειράται ακόμη και να βάλει τέλος στην ζωή της.

Όπως σημείωσε η 20χρονη Βρετανίδα «έπαθα σοκ και εμπιστεύτηκα τη μαμά μου, με την οποία ζούσα. Δεν έκανε πολλές ερωτήσεις, αλλά υποσχέθηκε να με στηρίξει. Ήμουν συντετριμμένη. Ήθελα το παιδί μου να είναι φτιαγμένο από αγάπη, όχι από βιασμό».

Αμέσως μετά, η Αμάντα είπε τα νέα στον Σαβέσκου, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος. Εκμυστηρεύθηκε επίσης αυτό που της συνέβαινε στους πρεσβύτερους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι της είπαν ότι έπρεπε, είτε να καταγγείλει τον Σαβέσκου, είτε να ζήσει μαζί του.

Και προσθέτει “όλα όσα έγιναν ήταν πάρα πολλά για να τ΄αντέξω και σκοτεινές σκέψεις πλημμύριζαν το μυαλό μου. Βρέθηκα 12 εβδομάδων έγκυος στην άκρη μιας γέφυρας. Δεν ήθελα να ανησυχήσω τη μαμά μου, δεν υπήρχε άλλος για να μιλήσω, οπότε ειδοποίησα τον Μιχάι κλαίγοντας. Ήρθε αμέσως και με έσωσε και εκείνη την ημέρα, συμφώνησα να μετακομίσω μαζί του. Ήξερα ότι θα ένιωθα ντροπή αν δεν το έκανα και δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν”.

Η Αμάντα ήλπιζε ότι ο Σαβέσκου θα της φερόταν καλύτερα, αλλά λίγες μέρες αργότερα τη βίασε ξανά. Τον επόμενο μήνα, έκανε το πρώτο της υπερηχογράφημα και όπως τονίζει η 20χρονη Βρετανίδα «εκείνη τη στιγμή το αγάπησα βαθιά. Δεν έφταιγε το μωρό μου. Αλλά καθώς η κοιλιά μου μεγάλωνε, στο σπίτι η κακοποίησή μου χειροτέρευε. Όταν ο Μιχάι έμαθε ότι περιμέναμε κοριτσάκι ενώ εκείνος ήθελε αγόρι άρχισε να με κακομεταχειρίζεται ακόμη περισσότερο γι΄ αυτόν τον λόγο. Ένιωθα παγιδευμένη».

Τον Νοέμβριο του 2018, η Αμάντα έφερε στον κόσμο την κόρη τους, Σάρλοτ, που είναι πλέον τριών ετών. Λίγες μέρες αργότερα, ο Μιχάι της έκανε πρόταση γάμου. Απελπισμένη να δώσει στην κόρη της μια καλή ζωή, η Αμάντα συμφώνησε απρόθυμα. Τον επόμενο μήνα, παντρεύτηκαν σε ένα τοπικό ληξιαρχείο με παρόντες την οικογένεια και τους φίλους τους.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να χαμογελάω στις φωτογραφίες, ενώ προσπαθούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Εκείνο το βράδυ, ο Μιχάι με άφησε στο σπίτι και πήγε να πιει. Και την πρώτη μας νύχτα μαζί ως σύζυγοι, με βίασε ξανά. Μετά την ημέρα του γάμου μας προσπάθησα να ξεφύγω πολλές φορές. Στην αρχή με εμπόδιζε, αδειάζοντας τις τσάντες μου, μετά μού έστελνε τρομακτικά μηνύματα λέγοντας πως κρατά μαχαίρι και θα αυτοκτονούσε αν δεν επέστρεφα σπίτι. Τρομοκρατημένη ότι θα το έκανε, πάντα επέστρεφα τρέχοντας», αποκαλύπτει η 20χρονη Βρετανίδα.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Σαβέσκου επιτέθηκε στην Αμάντα στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας για να τη βιάσει, ενώ η Σάρλοτ ήταν στο κρεβατάκι της και έκλαιγε.

Όπως λέει η Αμάντα «το είχε κάνει στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά, κάτι άλλαξε μέσα μου. Ήξερα ότι η Σάρλοτ άξιζε μια καλύτερη ζωή. Και το ίδιο κι εγώ. Επιτέλους εμπιστεύτηκα τα πάντα στη μαμά μου και με έπεισε να καλέσω την αστυνομία και να καταγγείλω τον Μιχάι. Ο άντρας αυτός με χειραγωγούσε, μου φερόταν με αγριότητα και με τρομοκρατούσε όταν ήμουν πιο ευάλωτη. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το κοριτσάκι μου, τη Σάρλοτ. Αν περνάτε κάτι τέτοιο στη ζωή σας τώρα, παρακαλώ, ζητήστε βοήθεια από κάποιον. Ποτέ δεν είναι αργά…».

20χρονη Βρετανίδα απέκτησε παιδί από τον βιαστή της


Πηγή

Διαβάστε επίσης: