Τσίπρας σε δημοσιογράφο: «Σας ήρθε λογαριασμός της ΔΕΗ; Με τις υγείες σας! Εμένα μου ήρθε 800 και 1900 ευρώ»

May 15, 2022

Τσίπρας σε δημοσιογράφο: «Σας ήρθε λογαριασμός της ΔΕΗ; Με τις υγείες σας! Εμένα μου ήρθε 800 και 1900 ευρώ»


Διαφ.Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου 14/5.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των λογαριασμών ρεύματος.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια, αλλά αυτή την συγκεκριμένη πρέπει να ξέρεις ιερογλυφικά για να την καταλάβεις πως λειτουργεί. Εφαρμόστηκε, δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2021. Επί των ημερών μας -που πράγματι στον κώδικα των υπηρεσιών υπάρχει η έννοια της ρήτρας από το 2013- αλλά επί των ημερών μας δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ ο λογαριασμός. Σας αυξήθηκε εσάς κύριε Στάθη λογαριασμός το 2015 με το 2019;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοσιογράφος απάντησε: «Όχι, δεν υπήρξε βέβαια και αυτή η κρίση παγκοσμίως».

«Βεβαίως, αλλά στην Ελλάδα βρισκόμασταν σε δυσμενέστατες συνθήκες δημοσιονομικά, και όχι μόνο δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά μειώθηκε μεσοσταθμικά 12%. Βλέπω ότι υπάρχει μια αγωνία μη τυχόν και συσσωρευθούν χρέη στο μέλλον, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει αγωνία για το τι θα κάνει ο κόσμος που δεν έχει να πληρώσει σήμερα! Δεν είναι θέμα επιλογής για κάποιους ανθρώπους. Όταν ο συνταξιούχος παίρνει 600 ευρώ και του έρχεται λογαριασμός 700, ή ένας μισθωτός παίρνει 1200 και έχει δυο παιδιά και λογαριασμό 1000 ευρώ, δεν είναι θέμα επιλογής. Θα πούμε αυτούς τους ανθρώπους και μπαταχτσήδες; Που ποτέ στην ζωή τους δεν είχαν αφήσει λογαριασμό απλήρωτο;», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πήρε μέτρα η κυβέρνηση όμως», του είπε ο Νίκος Ρογκάκος. «Μας πήρε τα μέτρα θέλετε να πείτε…», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας σε Ρογκάκο: «Σας ήρθε λογαριασμός της ΔΕΗ; Με τις υγείες σας!»

«Έκανε μεγάλες εκπτώσεις η ΔΕΗ» απάντησε ο δημοσιογράφος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αχ μη με προκαλείτε τώρα κύριε Ρογκάκο. Σας έχει έρθει λογαριασμός;».

«Μου ήρθε, ναι» είπε ο Νίκος Ρογκάκος και ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε χαμογελώντας: «Με τις υγείες σας».

«Ο έναντι μου ήρθε 270 ευρώ και ο εκκαθαριστικός 500 ευρώ, εγώ μπορώ να ανταπεξέλθω», είπε ο δημοσιογράφος.

«Το ξέρω, κι εγώ μπορώ που μου ήρθε 800 και 1900 ευρώ, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν έχει έρθει τρεις φορές πάνω», απάντησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: