Σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς» στο Αγρίνιο: 19χρονη έστρεψε το όπλο πάνω της και πάτησε τη σκανδάλη

May 22, 2022

Σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς» στο Αγρίνιο: 19χρονη έστρεψε το όπλο πάνω της και πάτησε τη σκανδάλη


Διαφ.



Το σύνδρομο της “ραγισμένης καρδιάς” υπάρχει και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού ακόμα κι αν δεν προκαλέσει πραγματικά καρδιακή προσβολή, δημιουργεί τόσο έντονο στρες, που μπορεί να οδηγηθεί σε ακραίες αποφάσεις, ακόμα και στον θάνατο.

Το σύνδρομο λέγεται και μυοκαρδιοπάθεια από στρες, είναι πλέον μια αναγνωρισμένη καρδιακή πάθηση, που «μιμείται» την καρδιακή προσβολή και εκδηλώνεται με έντονη πίεση στο στήθος, δύσπνοια και ξαφνική αδυναμία.

Το σύνδρομο επισημάνθηκε ως ξεχωριστή πάθηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, από Ιάπωνες ιατρούς και αρχικά έγινε γνωστό σαν «νόσος takotsubo», λόγω ομοιότητας του σχήματος της πάσχουσας καρδιάς με το ομώνυμο εργαλείο των Ιαπώνων για το ψάρεμα χταποδιών.

Το σύνδρομο της “ραγισμένης καρδιάς” στο Αγρίνιο

Σε μια τέτοια κατάσταση βρέθηκε μια 19χρονη από το Αγρίνιο, η οποία επιχείρησε, πριν λίγες ώρες, να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η κοπέλα υπέφερε από ερωτική απογοήτευση και έστρεψε αεροβόλο όπλο στον κρόταφό της και πάτησε τη σκανδάλη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του agrinionews.gr, ευτυχώς ο τραυματισμός της 19χρονης δεν στάθηκε μοιραίος, ενώ γεμιστήρας του αεροβόλου, πάντως, περιείχε αμπούλες αερίου.

Διακομίσθηκε άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου ενεργεί την έρευνα και αναζητεί το άτομο που έδωσε το όπλο στην 19χρονη, η οποία φέρεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μετά από ερωτική απογοήτευση.

Σύνδρομο της "ραγισμένης καρδιάς" στο Αγρίνιο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: