Πας χωρίς πλοίο, με 12€ βενζίνη: Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, μία ώρα από την Αθήνα, που θυμίζει νησί

May 23, 2022

Πας χωρίς πλοίο, με 12€ βενζίνη: Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, μία ώρα από την Αθήνα, που θυμίζει νησί





Οι Αλυκές είναι η αμμώδης παραλία κοντά στην Αττική, που επισκέπτονται οι Αθηναίοι, τα Σαββατοκύριακα, προσπαθώντας να βρουν μία όαση δροσιάς.

Ειδικότερα, οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και παρέες, σε κάθε ευκαιρία, εγκαταλείπουν το κέντρο, αναζητώντας ένα μέρος δροσερό, για να κάνουν τη βουτιά τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι.

Μία από τις καλύτερες προτάσεις είναι οι Αλυκές Δροσιάς, μία τεράστια αμμώδης παραλία, ιδιαίτερα φιλική στα παιδιά και τις οικογένειες, η οποία απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η χρυσή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά, τα οποία έχουν Γαλάζια Σημαία, επί σειρά ετών, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παραλίας και δικαίως της χαρίζουν μία θέση στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ακτές της Εύβοιας.

Πού βρίσκεται η παραλία Αλυκές Δροσιάς

Η παραλία βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μόλις φτάσεις στο χωριό της Δροσιάς, αμέσως μετά την κεντρική πλατεία, θα στρίψεις δεξιά προς την παραλία των Αλυκών και θα βρεθείς κατά μήκους της.

Ενώ η παραλία είναι μονίμως γεμάτη -κυρίως τα Σαββατοκύριακα- ποτέ δεν δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ είναι πλήρως οργανωμένη, με πολλές ξαπλώστρες, ντουζιέρες και ομπρέλες, αλλά και το beach bar «Ιππόκαμπος».

Για όσους αναζητούν ησυχία, μπορούν να επισκεφθούν τις Αλυκές τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα, αργά το μεσημέρι.

Επίσης, οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, θα βρουν τεράστια φουσκωτά παιχνίδια, τα οποία αυτόματα γίνονται πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, αλλά και γήπεδο beach volley στην άμμο.

Τα παιδιά περνούν υπέροχα στις Αλυκές και οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι, καθώς τα νερά είναι ρηχά, στα πρώτα μέτρα, ωστόσο, μετά το μεσημέρι, λόγω του φαινόμενου της παλίρροιας, τα νερά βαθαίνουν απότομα και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Η παραλία είναι ιδανική και για ζευγάρια, καθώς η θέα που χαρίζει είναι μαγευτική και ιδιαίτερα το απόγευμα, το ηλιοβασίλεμα είναι πανέμορφο. Απέναντι από την παραλία απλώνεται το βουνό Καντήλι και το μάτι φτάνει μέχρι τη Λίμνη Εύβοιας και το Εγγλεζονήσι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: