Αγρίνιο: Γαμπρός σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο και τη νύφη, όταν το έμαθε έγινε… ο κακός χαμός

May 24, 2022

Αγρίνιο: Γαμπρός σκηνοθέτησε ληστεία για να αποφύγει τον γάμο και τη νύφη, όταν το έμαθε έγινε… ο κακός χαμός


Διαφ.



Αγρίνιο: Γαμπρός σκηνοθέτησε ληστεία, για να αποφύγει τον γάμο του και όταν το έμαθε η νύφη έγινε πανικός, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, ο γαμπρός ομολόγησε πως η ληστεία που είχε καταγγείλει ήταν σκηνοθετημένη, για να μην γίνει ο προγραμματισμένος γάμος.

Όλα ξεκίνησαν τον Mάιο του 2019, περίπου 20.30 το βράδυ, δυο κουκουλοφόροι προβαίνουν σε διάρρηξη κατοικίας ζευγαριού στο Αγρίνιο και όταν εισέρχεται σε αυτό ο ένας ένοικος, άνδρας, τον ξυλοφορτώνουν, τον δένουν, τον φιμώνουν και τον αφήνουν αναίσθητο.

Κίνητρό τους η ληστεία, διότι αρπάζουν κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Τον άνδρα τον βρίσκουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, που τον αναζητούσαν και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία.

Όπως ήταν φυσικό, ο γάμος του θύματος, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει σε δύο μέρες, ματαιώθηκε. Ο άνδρας έπεσε θύμα της ληστείας λίγη ώρα πριν πάει στο προγαμήλιο γλέντι των δυο οικογενειών, ενώ μεταξύ των κλοπιμαίων ήταν και τα δώρα γάμου.

Τον Νοέμβριο του 2019, το θύμα φέρεται να ανατρέπει πολλά από τα δεδομένα, στα πλαίσια της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο Αγρίνιο, ομολογώντας πως η ληστεία δεν έγινε ποτέ, ουδείς τον έδεσε και ουδείς έκλεψε κάτι από το σπίτι.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι ήταν υπαρκτός ο ξυλοδαρμός που υπέστη από άλλο άτομο, αλλά τα κίνητρα δεν ήταν η ληστεία, αλλά άλλοι προσωπικοί λόγοι.

Φέρεται να παραδέχτηκε πως έκανε λάθος που δεν είπε όλη την αλήθεια αλλά-όπως ισχυρίστηκε- επινόησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει το επεισόδιο που είχε, γιατί ντρεπόταν την οικογένεια της νύφης για αυτό που του συνέβη.

Σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ η ληστεία στο Αγρίνιο

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Αγρινίου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του παθόντα και τη διαβίβασε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ψευδορκία.

Η πρώην πλέον αρραβωνιαστικιά του, του έκανε μήνυση, καθώς για πολλούς μήνες ήταν και η ίδια πεπεισμένη πως συνέβη ληστεία, μη γνωρίζοντας την αλήθεια.

Όταν το έμαθε, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και πλέον είναι πεπεισμένη πως το περιστατικό συνέβη ώστε να μην γίνει ο γάμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «κλοπιμαία» της δήθεν ληστείας που της ανήκαν, δεν της έχουν επιστραφεί.

Η μέρα της δίκης για την ψευδορκία έφτασε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου, μετά από δυο αναβολές που προηγήθηκαν.

Όπως υπογράμμισε στο agrinionews.gr ο δικηγόρος του κατηγορούμενου «ο Εντολέας μου, έχοντας απόλυτο σεβασμό στην απονομή της δικαιοσύνης, στο έργο αυτής, καθώς και στο έργο των προανακριτικών υπαλλήλων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και για λόγους που θα εκτεθούν κατά την εκδίκαση της υποθέσεώς του που εκκρεμεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου, νοσηλεύτηκε στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του ΓΝ Αγρινίου, όπου και διεγνώσθηκε ότι υπέστη διάσειση, χωρίς να έχει ενοχοποιήσει κάποιον ψευδώς, τόσον με την αρχική, όσο και με την συμπληρωματική του κατάθεση, και είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα του».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: