Μαλλιά που δεν μακραίνουν: 7 τιπς για να μακρύνουν γρήγορα και το κόλπο στο λούσιμο που θα σε… σώσει

May 26, 2022

Μαλλιά που δεν μακραίνουν: 7 τιπς για να μακρύνουν γρήγορα και το κόλπο στο λούσιμο που θα σε… σώσει


Διαφ.



7 τρόποι για να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρήγορα και φυσικά 

Μήπως αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα; Βοηθούν κάποια προϊόντα; Μπορούν οι διατροφικές αλλαγές να επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τις απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις. Βέβαια, για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα θέλει υπομονή και χρήσιμα tips για να αποκτήσετε τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεστε πιο γρήγορα.

6+1 Τρόποι για να μακρύνετε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόπο

1. Το κατάλληλο σαμπουάν

Σε πολλές γυναίκες, η αγορά του σωστού σαμπουάν μπορεί να προκαλεί σύγχυση. Ενυδάτωση, ενδυνάμωση, λείανση, διατήρηση του χρώματος, πυκνότητα – πώς θα βρείτε αυτό αυτό που ταιριάζει στην τρίχα σας;

Επιλέξτε το σαμπουάν με βάση τον τύπο των μαλλιών σας:

  • Λεπτά μαλλιά: Αναζητήστε σαμπουάν για όγκο που δυναμώνει τα μαλλιά σας, χωρίς να τα βαραίνει.
  • Πυκνά μαλλιά: Τα ενυδατικά σαμπουάν είναι εξαιρετικά επειδή προσφέρουν υγρασία, λάμψη και απαλότητα στην πυκνή τρίχα που στερείται υγρασίας.
  • Ίσια μαλλιά: Τα σαμπουάν για λείανση είναι πλούσια σε επιπλέον ενυδατικούς παράγοντες που βοηθούν στη σφράγιση της υγρασίας της επιδερμίδας. Αποτελούν μια καλή αρχή για πιο ίσια τρίχα.
  • Κυματιστά μαλλιά: Τα σαμπουάν εξισορρόπησης αποτελούν μια ωραία επιλογή, καθώς δεν είναι πολύ ενυδατικά αλλά δεν στεγνώνουν τα μαλλιά.
  • Σγουρά μαλλιά: Αναζητήστε πολύ ενυδατικά σαμπουάν που περιέχουν συστατικά που μειώνουν το φριζάρισμα και δεν βαραίνουν τις μπούκλες.
  • Κατεστραμμένα/χρωματιστά/εύθραυστα μαλλιά: Τα σαμπουάν ενδυνάμωσης ή λείανσης είναι ιδανικά για κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά από χημικές διεργασίες, καθώς περιέχουν επιπλέον πρωτεΐνη για βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών.

2. Σωστός τρόπος λουσίματος

Ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά, δεν πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα όπου να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε τρίτη μέρα. Ακόμη, το ιδανικό είναι να λούζεστε με κρυο νερό αντί για ζεστό νερό επειδή η θερμότητα αφυδατώνει την τρίχα.

Εάν έχετε προπονήσεις ή άλλες έντονες δραστηριότητες κάθε μέρα και πρέπει να κάνετε ντους καθημερινά, μπορείτε αντί για σαμπουάν να εφαρμόζετε ξηρό σαμπουάν για να αφαιρείται την λιπαρότητα από το τριχωτό σας.

3. Ενυδατικές μάσκες μαλλιών

Αν θέλετε πιο μακριά και υγιή μαλλιά, η χρήση μάσκας μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε. Οι καλύτερες μάσκες μαλλιών για την ανάπτυξη των μαλλιών περιέχουν συχνά συστατικά, όπως το argan, jojoba και άλλα φυσικά έλαια, που βοηθούν στη θρέψη και την ενίσχυση των θυλάκων των μαλλιών. Προτιμήστε, λοιπόν, ενυδατικές μάσκες μαλλιών, 1 με 2 φορές την εβδομάδα, οι οποίες θα ενισχύσουν την ποιότητα και την υγεία της τρίχας, άρα και το χρόνο που χρειάζεται να μακρύνει.

4. Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της χαλάρωσης και στην ανακούφιση από το στρες. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη του 2016, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών σας.

Η μελέτη εξέτασε την αποτελεσματικότητα των καθημερινών, 4 λεπτών μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Μετά από 24 εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εννέα άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν πιο πυκνά μαλλιά από ό, τι στην αρχή της μελέτης.

Ενώ η μελέτη δεν έδειξε καμία αξιοσημείωτη διαφορά στην ανάπτυξη των μαλλιών, πιστεύεται ότι ένα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε πιο πυκνά και δυνατά μαλλιά που είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν ή να καταστραφούν.

5. Βούρτσα μαλλιών

Εάν έχετε μακριά μαλλιά, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τύπο βούρτσας με τους φίλους σας που έχουν πιο κοντές τρίχες. Βούρτσες ή χτένες με λεπτές τρίχες μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας επειδή είναι πιθανό να προκαλέσουν υπερβολική τριβή στην τρίχα.

Είναι καλό να μη χρησιμοποιείτε αυτούς τους τύπους βουρτσών όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, καθώς είναι πιο εύκολο να καταστραφεί η εσωτερική δομή της τρίχας. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια βούρτσα ή χτένα με φαρδιά δόντια με λεία και στρογγυλεμένα τελειώματα για να μην σας πληγώσει την τρίχα.

6. Προστασία από τη θερμότητα

Εάν θέλετε να μαλλιά σας να δείχνουν υγιή και μακριά τότε θα πρέπει να μειώσετε τη χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως το πιστολάκι ή την ισιωτική. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμότητα, προτείνουμε να μειώσετε τη θερμοκρασία και να χρησιμοποιείτε πάντα ένα προστατευτικό θερμότητας – διαφορετικά, κινδυνεύετε να βλάψετε τα μαλλιά σας.

7. Συμπληρώματα διατροφής

Ειδικές βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη συνολική υγεία σας και παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Μερικές βιταμίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν:

βιοτίνη
βιταμίνη C
βιταμίνη D
βιταμίνη Ε
ψευδάργυρος
σίδηρος
ωμέγα-3 και ωμέγα-6

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 και ωμέγα-6 για 6 μήνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από την τριχόπτωση.

Τα δεδομένα από άλλη μελέτη έδειξαν ότι τα όταν τα επίπεδα του ψευδαργύρου είναι χαμηλά στον οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Τέλος, η έρευνα που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της βιοτίνης είναι περιορισμένη, μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας βρήκε 18 αναφερόμενα περιστατικά που έδειξαν κλινική βελτίωση τόσο στην υγεία των μαλλιών όσο και των νυχιών, μετά από τη λήψη βιοτίνης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: