Έσπασαν τα νερά της στην παραλία: 37χρονη έγκυος αντί να πάει στο μαιευτήριο γεννάει μόνη της στη θάλασσα

June 5, 2022

Έσπασαν τα νερά της στην παραλία: 37χρονη έγκυος αντί να πάει στο μαιευτήριο γεννάει μόνη της στη θάλασσα


Διαφ.



Η 37χρονη εγκυμονούσα, Γιόσι Πόικερτ, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, γεννώντας στα κύματα, σε παραλία της Νικαράγουα, χωρίς ιατρική βοήθεια και το βίντεο που ανέβασε στα social media έχει γίνει viral.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o σύζυγός της ήταν αυτός που τραβούσε το βίντεο την ώρα που γεννιόταν ο γιος του στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα σύνεργα που είχε μαζί του το ζευγάρι ήταν εκτός από πετσέτες κι ένα κόσκινο, με τη βοήθεια του οποίου ο σύζυγος έπιασε τον πλακούντα του μωρού.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η 37χρονη εγκυμονούσα και ο σύντροφός της Μπένι Κορνέλιους, ισχυρίζονται ότι η ελεύθερη γέννα έγινε στην παραλία Πλάγια Μαγιαγκουάλ της Νικαράγουα, ενώ το αγοράκι χαίρει άκρας υγείας και ζυγίζει 3,5 κιλά.

Η νέα μητέρα υπογράμμισε ότι τα κύματα που έπεφταν στην πλάτη της, τη βοήθησαν πολύ στη διάρκεια της γέννας, τονίζοντας «τα κύματα είχαν τον ίδιο ρυθμό με τις συσπάσεις που είχα, κι αυτό με έκανε να νιώθω πολύ καλά», είπε.

Εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να πάρει την απόφαση να γεννήσει μ’ αυτόν τον τρόπο το τέταρτο παιδί της, επεσήμανε «μου ήρθε αυτή η ιδέα, ήθελα να γεννήσω στον ωκεανό και επειδή οι συνθήκες ήταν κατάλληλες την ημέρα του τοκετού, το έκανα».

Η 37χρονη εγκυμονούσα γέννησε μόνη, έχοντας τα απαραίτητα σύνεργα

Όταν κατάλαβε ότι ξεκινούσε ο τοκετός, τα άλλα τρία παιδιά της πήγαν να μείνουν με φίλους και ο σύντροφός της την μετέφερε με το αυτοκίνητο στην παραλία, έχοντας μαζί του τα απαραίτητα σύνεργα, όπως πετσέτες, ένα κόσκινο για να πιάσει τον πλακούντα, γάζες και χαρτοπετσέτες.

«Αφού γεννήθηκε ο Μπόντι, τον τυλίξαμε με πετσέτες, κι εγώ μπήκα στη θάλασσα για να ξεπλυθώ. Μετά ντύθηκα, μαζέψαμε τα πάντα και επιστρέψαμε στο σπίτι, όπου και οι τρεις μας πήγαμε κατευθείαν στο κρεβάτι», σημείωσε η 37χρονη.

Τέλος, όπως υποστηρίζει, ήθελε να γεννηθεί το μωρό της χωρίς ιατρική παρέμβαση, καθώς οι γιατροί και οι μαίες αφαιρούν αυτό που μπορεί να κάνει το γυναικείο σώμα από μόνο του, προσθέτοντας «ήθελα να μην ανησυχώ».

Η πρώτη της γέννα έγινε σε μαιευτήριο και ήταν μία τραυματική εμπειρία, η δεύτερη και η τρίτη έγιναν στο σπίτι της οικογένειας με την βοήθεια μαίας, ενώ για την τέταρτη δεν είχε ραντεβού με γιατρούς ή μαίες, επιλέγοντας να γεννήσει μόνη της, δίπλα στο κύμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: