Δάκης: Μαθεύτηκαν οι 3 τελευταίες επιθυμίες του και τι ζήτησε από τους φίλους του για την ημέρα της κηδείας του

June 5, 2022

Δάκης: Μαθεύτηκαν οι 3 τελευταίες επιθυμίες του και τι ζήτησε από τους φίλους του για την ημέρα της κηδείας του





Δάκης: Πριν από λίγες ημέρες φίλοι και συγγενείς είπαν στον τραγουδιστή το τελευταίο αντίο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Η συνομιλία τους δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Espresso».

Δάκης: Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του τραγουδιστή

Ερωτηθείς τότε ο Δάκης για την κατάσταση της υγείας του είχε αναφέρει στον δημοσιογράφο: «Σχεδόν 10 μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω πού θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα γιατί δεν θέλω να στενοχωριέται ο κόσμος για μένα» του είχε απαντήσει ο τραγουδιστής, δείχνοντας περίτρανα, ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, το ήθος που τον διέκρινε ως άνθρωπο.

Δάκης

Ο αγαπημένος τραγουδιστής επιθυμούσε να γίνει η ζωή του βιβλίο, να τον γνωρίσει ο κόσμος όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά και ως άνθρωπο. Έτσι, κάλεσε στο σπίτι του τον Μάκη Δελαπόρτα, ο οποίος κατέρρευσε στην κηδεία του.

«Αποχαιρετώ τα εφηβικά μου χρόνια, αλλά κι έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Έναν άνθρωπο της ζωής μου, της καθημερινότητας μου, της καρδιάς μου. Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που με κάλεσε και να μου δώσει το αρχείο του. Και μου είπε πως “εσύ ξέρω πως τα αγαπάς και ξέρω και τι πρέπει να κάνεις όταν εγώ πια δεν θα είμαι εδώ”», εξομολογήθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο Δάκης μπορεί να μην δημιούργησε δική του οικογένεια, αλλά λάτρευε τα παιδιά. Έτσι, τις τελευταίες μέρες της ζωής του, εξέφρασε στους στενούς του φίλους ότι θα ήθελε ακόμη και η κηδεία του να έχει κάποια προσφορά. Έτσι, στην εξόδιο ακολουθία του, φίλοι και συγγενείς, αντί στεφάνων κατέθεσαν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», ώστε να ενισχυθεί το έργο του Πατέρα Αντώνιου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: