Κάνεις διακοπές με 15 ευpώ την ημέρα: Αuτό είναι το πιο φτηνό νησάκι της Ελλάδας και δεν το ξέρουν πολλοί

June 9, 2022

Κάνεις διακοπές με 15 ευpώ την ημέρα: Αuτό είναι το πιο φτηνό νησάκι της Ελλάδας και δεν το ξέρουν πολλοί


Διαφ.



Το Παλαιό Τρίκερι είναι ένα μικρό νησί, στην είσοδο του Παγασητικού Κόλπου, το οποίο προσφέρεται για ήσυχες, χαλαρές διακοπές.

Μπορεί το νησί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά εντυπωσιάζει τους επισκέπτες τους με τα πεντακάθαρα νερά του και τη φυσική του ομορφιά.

Στο Παλαιό Τρίκερι οι τουρίστες μπορούν να φιλοξενηθούν στο Μοναστήρι

Γνωστό και ως το «Νησί της Παναγίας», λόγω του επιβλητικού Μοναστηριού της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, που χτίστηκε γύρω στο 1825 και φιλοξενούνται και επισκέπτες, έναντι ενός πολύ χαμηλού, συμβολικού αντιτίμου.

Τον χειμώνα, στο Παλαιό Τρικέρι ζουν μόλις 25 με 30 άνθρωποι, όμως, το καλοκαίρι γεμίζει ζωή, με τουρίστες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, αλλά χωρίς να «βουλιάζει» το νησί από την πολυκοσμία.

Είναι ένας από τους τελευταίους πραγματικά οικονομικούς καλοκαιρινούς προορισμούς που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν καταλύματα ακόμα και με 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ οι τιμές είναι αρκετά λογικές και στο φαγητό, με τους βολιώτικους μεζέδες να συνοδεύουν το τσίπουρο.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε με το καράβι από τον Βόλο (το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα), είτε να περάσετε απέναντι από τον Αλογόπορι με θαλάσσιο ταξί (15 περίπου λεπτά).

Στο μικρό, γραφικό λιμάνι του νησιού υπάρχουν όμορφα ταβερνάκια, με ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά, μετά το μπάνιο σας στις παρθένες παραλίες του, με τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά.

Σημειώνεται πως στο μικρό αυτό νησί δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, επομένως έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος ο αυθεντικός του χαρακτήρας, ενώ οι τουρίστες μπορούν να το γυρίσουν ολόκληρο με τα πόδια, σε λίγες μόλις ώρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hundertmal Meer???????????? (@hundertmalmeer)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olga Kotselidou (@olgakotselidou)

Παλαιό Τρίκερι στον Παγασητικό


Πηγή

Διαβάστε επίσης: