Ανατροπή στο επίδομα ρεύματος: Αυτοί χάνουν τα 600 ευρώ – Ποιοι δε δικαιούνται την επιστροφή – Οικονομία

June 12, 2022

Μια ανατροπή υπάρχει ως προς το θέμα της του επιδόματος ρεύματος, που τα νοικοκυριά αναμένουν με αγωνία, καθώς ορισμένοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτή την επιστροφή.


Διαφ.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να κοιτάξουν στον λογαριασμό τους, την ημερομηνία έκδοσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν την επιδότηση έως 600 ευρώ.

Για παράδειγμα, σε έναν λογαριασμό που έχει εκδοθεί 1η Ιουνίου 2022, και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δεν δικαιούται καμία επιστροφή.

Ο λόγος που δεν υπάρχουν δικαιούχοι μετά την 1η Ιουνίου

Ο λόγος αφορά στην υπουργική απόφαση, η οποία, όπως αναφέρει το «Mega Σαββατοκύριακο», προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιυύχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαϊου 2022.

Συνεπώς, ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: