«Να καταδικαστεί σε θάνατο»: Ράκος ο πατέρας των 2 νεκρών παιδιών στη Μακρινίτσα, ζητάει απεγνωσμένα δικαίωση

June 17, 2022

«Να καταδικαστεί σε θάνατο»: Ράκος ο πατέρας των 2 νεκρών παιδιών στη Μακρινίτσα, ζητάει απεγνωσμένα δικαίωση


Διαφ.



Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Σοκαριστικές λεπτομέρειες ακούστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, χθες, Πέμπτη, στη δίκη για το διπλό φονικό, όταν τον Απρίλιο του 2021, ένας 32χρονος αφαίρεσε με μαχαίρι τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της.

Το διπλό φονικό τελέστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο νέων ανθρώπων, που έχασαν άδικα τη ζωή τους, της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα, αφήνοντας ορφανό ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Ο 32χρονος δολοφόνος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δύο ανθρωποκτονίες, που τελέστηκαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας.

Ο πατέρας των άτυχων νέων, Απόστολος Τσάπας, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 32χρονο γαμπρό του και όπως είναι φυσικό, η οργή του για εκείνον ξεχειλίζει και περιμένει δικαίωση για τα παιδιά του.

Στο σπίτι, την ώρα του διπλού φονικού, βρισκόταν και το εγγόνι του, ο μικρός Γιωργής, ο οποίος σώθηκε χάρη στον παππού του, ο οποίος πρόλαβε να τον φυγαδεύσει στον πάνω όροφο του σπιτιού.

«Περιμένω δικαίωση για το θάνατο της κόρης μου και του γιου μου. Ήθελε να μας σκοτώσει όλους. Άφησε τη γυναίκα μου να ζήσει για να του μεγαλώσει το παιδί. Το εγγονάκι μου είναι δικό μου παιδί, πλέον. Τον ρωτάω: “ποιον έχεις μπαμπά;” “Εσένα, παππού, μου απαντάει”. Κάποιες φορές ζητάει τη μητέρα του αλλά γνωρίζει ότι βρίσκεται ψηλά στον ουρανό μαζί με το θείο του. Πηγαίνει στα μνήματα, χαϊδεύει τις φωτογραφίες, τις φιλάει … “παππού, θέλω να παίξω τώρα κυνηγητό με τη μανούλα και παίζει κυνηγητό”», υπογραμμίζει ο πατέρας, ενώ η μητέρα επιθυμεί την ποινή του θανάτου για τη δικαίωση των παιδιών της.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι μάρτυρες περιέγραψαν καρέ καρέ το χρονικό του διπλού φονικού, ενώ κατέθεσαν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας και αντίκρισαν τα δύο αδέρφια μαχαιρωμένα.

«Το τραύμα ήταν τόσο βαθύ που είδα την καρδιά του Γιώργου. Προσπάθησα να τον σώσω, πιέζοντας το τραύμα με ότι πανιά βρήκα, αλλά η λίμνη αίματος δεν σταματούσε μέχρι που έγινε άσπρος σαν χαρτί και τελικά ξεψύχησε», επεσήμανε ένας από τους αστυνομικούς για το έγκλημα στη Μακρινίτσα.

Ο άτυχος 30χρονος είχε τραυματιστεί στην κοιλιά και στην καρδιά, πεθαίνοντας ακαριαία, ενώ η αδερφή του είχε δεχτεί μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Η σοκαριστική περιγραφή της μητέρας για το έγκλημα στη Μακρινίτσα

Όπως σημείωσε η μητέρα «τον ρώτησα, θέλεις κάτι να συζητήσουμε; Μου απάντησε «όχι», έβγαλε το μαχαίρι κι άρχισε να με χτυπάει. Ακούει η κόρη μου τη φασαρία και βγαίνει μπροστά. Τότε αρχίζει να τη χτυπάει με το μαχαίρι. Βλέπω την κόρη μου να πέφτει κάτω. Γυρίζει σε εμένα, λέγοντάς μου «εσένα καρ…λα θα σε αφήσω για να πονάς». Στο μεταξύ, ήρθε ο γιος μου, που του είχαμε τηλεφωνήσει για να δει αν είμαστε καλά. Ο κατηγορούμενος, μόλις τον είδε βγήκε έξω και μετά είδα το παιδί μου να κρατάει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στους δικαστές πως δεν θυμάται τίποτα για το έγκλημα στη Μακρινίτσα, τονίζοντας «δεν ήμουν ο εαυτός μου, ήμουν κάποιος άλλος. Δεν θυμάμαι τι έκανα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Ιουνίου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: