Δήμητρα Λιάνη: Ο «κρυφός» γάμος, ο άγνωστος 1ος σύζυγος, η μέρα που γνώρισε τον Παπανδρέου και το διαζύγιο

June 18, 2022

Δήμητρα Λιάνη: Ο «κρυφός» γάμος, ο άγνωστος 1ος σύζυγος, η μέρα που γνώρισε τον Παπανδρέου και το διαζύγιο


Διαφ.



Κι όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν ο μόνος σύζυγος της Δήμητρας Λιάνη καθώς είχε κάνει πιο πριν άλλον έναν γάμο.

Η Δήμητρα Λιάνη έγινε γνωστή, το δίχως άλλο, για το γάμο της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με την ίδια να έχει περάσει μια πολυτάραχη ζωή και να μην έχει παντρευτεί μονάχα μια φορά.

Η Δήμητρα Λιάνη, κόρη στρατιωτικού, γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1955 σε ένα σπίτι επί της οδού… 3ης Σεπτεμβρίου. Στα 20 χρόνια της εργάζεται σε ένα φαρμακείο της Κυψέλης και σκοπεύει να παντρευτεί με τον φαρμακοποιό, ενώ παράλληλα διδάσκει γαλλικά σε μικρά παιδιά. Παίρνει μέρος σε έναν διαγωνισμό της Ολυμπιακής Αεροπορίας και προσλαμβάνεται ως αεροσυνοδός. Αργότερα εξασφαλίζει μια άδεια άνευ αποδοχών και φεύγει για το Παρίσι για σπουδές.

Επιστρέφει και παντρεύεται με τον Αλέξη Καπόπουλο, με τον οποίο θα πάρουν την εκπομπή «Μισό-Μισό», που θα σταματήσει στα οκτώ επεισόδια λόγω έλλειψης θεαματικότητας. Ο Καπόπουλος, μάλιστα, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μ-λ και μέχρι και σήμερα είναι ενεργό μέλος της Αριστεράς.

Αυτή η εκπομπή θα είναι το όχημα με το οποίο η Λιάνη θα βγει στο προσκήνιο, ενώ στο παρασκήνιο η κυβέρνηση απασχολείται για πρώτη φορά με την «αεροσυνοδό για την οποία ενδιαφέρεται ο Πρόεδρος». Από τότε, φυσικά, ξεκίνησε και η ιστορία τους, για να μετατραπεί σε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους έρωτες στην χώρα μας.

Με τον πρώην σύζυγο της, τον αρχιτέκτονα Αλέξη Καπόπουλο (είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 1983 – πήραν διαζύγιο το 1987).

Δήμητρα Λιάνη: Η γνωριμία με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η ερωτική σχέση της Δήμητρας Λιάνη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ (που ήταν ο ηγέτης της Κίνας μετά τον θάνατο του Μάο), συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα. Η σχέση έγινε ευρέως γνωστή κατά την κρίσιμη περίοδο όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς υποφέροντας από φρικτούς πόνους (1988) και η Λιάνη τον φρόντιζε και του συμπαραστάθηκε, και επισημοποιήθηκε με γάμο στις 13 Ιουλίου του 1989.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: