«Μιλούσε μια δική της ακατανόητη γλώσσα»: Φpiκη από τις απoκαλύψεις για την κλειδωμένη 42 χρόνια σε 1 δωμάτιο

June 22, 2022

«Μιλούσε μια δική της ακατανόητη γλώσσα»: Φpiκη από τις απoκαλύψεις για την κλειδωμένη 42 χρόνια σε 1 δωμάτιο


Διαφ.



Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η ιστορία της 51χρονης από την Λάρισα, η οποία όπως αποκαλύφθηκε βρισκόταν κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια, στο σπίτι όπου διέμενε με την 76χρονη μητέρα της κοντά στο κέντρο της πόλης. Η τραγική ιστορία της, που παραπέμπει σε ένα σύγχρονο Κωσταλέξι, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της.

Η 51χρονη ζούσε μαζί με την 76χρονη σε διπλοκατοικία στην Λάρισα και είχε να βγει από το σπίτι τους, αφού δεν της το επέτρεπε η μητέρα της, από την ηλικία των 9 ετών, δηλαδή εδώ και 42 χρόνια. Ο πατέρας έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενείς και γείτονες είχαν καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν.

Η 76χρονη μητέρα της 51χρονης εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα του Σαββάτου, στα σκαλοπάτια του σπιτιού της. Όπως όλα δείχνουν κατέληξε από παθολογικά αίτια, δίπλα της είχε και σακούλες με ψώνια.

Σε κάθε περίπτωση, από την ΕΛ.ΑΣ. αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βεβαίωσε τον θάνατο της 76χρονης.

«Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω»

Συγγενής της ίδιας που διαμένει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας μιλώντας στο onlarissa.gr, σημειώνει ότι γνώριζε για το περιστατικό τόσο εκείνη, όσο και πολλοί άλλοι συγγενείς, και προσπαθούσαν να μιλήσουν στην μητέρα, εκείνη όμως ήταν πολύ αρνητική απέναντί τους.

«Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω» αναφέρει συγγενής της 76χρονης.

«Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», προσθέτει.

«Μιλούσε μόνο τη δική της γλώσσα, ήταν αγρίμι»

Η θεία της 51χρονης μίλησε και στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας μια ασύλληπτη κατάσταση που διαδραματιζόταν για… δεκαετίες. Όπως είπε, η 51χρονη «μιλά μόνο τη δική της γλώσσα» και συμπεριφέρεται σαν «ένα παιδί φοβισμένο, ένα αγρίμι αν το βγάζαν έξω θα ήταν όλα καλά».

«Δεν το άφηνε, ήξερε μόνο τη γλώσσα τη δική της, όσοι της λέγανε να το βγάλει έξω τους μισούσε. Το αγαπούσε το παιδί, πάρα πολύ το αγαπούσε, έλεγε ότι φοβάται να βγει έξω. Χθες όμως που ξεκίνησαν να πάνε στην κηδεία βγαίνω έξω και λέω “κορίτσι μου ας μη μιλάς, εγώ σε αγαπώ” και έρχεται και με αγκαλιάζει σφιχτά γιατί ένιωσε ότι δεν έχει κανέναν, όπως τώρα φύγανε χθες το βράδυ τα ανίψια που τη φέρανε εδώ και είναι κλειδωμένη μέσα από χθες το βράδυ», περιγράφει η θεία.

Γείτονας των δύο γυναικών δηλώνει πως η 76χρονη για «πολλά χρόνια την κρατούσε μέσα και δεν μπορούσε να βγει. Είναι συνολικό θέμα της κοινωνίας, της ενημέρωσης που έχει ο κόσμος, πρέπει να μην φοβόμαστε και να κρύβουμε πράγματα και να μην κρίνεται ο κόσμος. Μπορεί και η ίδια να ένιωθε άσχημα να το κοινοποιήσει, αν είχε κάποιο πρόβλημα η κόρη της και την κρατούσε μέσα και το θέμα τώρα είναι η κοπέλα που έμεινε πώς θα συνεχίσει τη ζωή της; Να βοηθήσει τουλάχιστον από το Κράτος».

Η 51χρονη παραμένει στο σπίτι της και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αναλάβει να την φροντίσουν από δω και πέρα.

Λάρισα: Αυτό είναι το σπίτι όπου ήταν κλεισμένη η 51χρονη επί 42 χρόνια

Ο δήμος Λαρισαίων αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «Κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκονται δίπλα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης».

Η γυναίκα αναμένεται να υποβληθεί και σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η συνολική εικόνα της σωματικής και ψυχικής της υγείας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: