"κ. Ευαγγελάτε δε θα σας σύστηνα να κάνετε το εμβόλιο" Αvατpοπή από τη Μίνα Γκάγκα για την 4η δόσn

June 24, 2022

"κ. Ευαγγελάτε δε θα σας σύστηνα να κάνετε το εμβόλιο" Αvατpοπή από τη Μίνα Γκάγκα για την 4η δόσn


Διαφ.



Για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου μίλησε στην εκπομπή Live News η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν» σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

H υπουργός Υγείας σε ερώτηση που της έθεσε ο Νίκος Ευαγγελάτος επικαλούμενος την ιατρική της ιδιότητα για το αν ο ίδιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου είπε: «κ. Ευαγγελάτε δεν νομίζω ότι είστε στη κατηγορία αυτή που θα σας πω να πάτε να κάνετε το εμβόλιο» και πρόσθεσε: «Αλλά αν μου πείτε φοβάμαι πάρα πολύ θέλω να κάνω το εμβόλιο θα σας πω οκ αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο θα σας πω ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε το εμβόλιο».

Σχετικά με τη μάσκα, υπάρχει η σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, που στη χώρα έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν υπάρχει ανησυχία.

«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: