Γεωργιάδης για ρήτρα αναπροσαρμογής – "Θα αφαιρείται αυτόματα από τους λογαριασμούς"

June 25, 2022

Διευκρινίσεις σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του SKAI.



  • O Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε πως η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής θα επαναφέρει τους λογαριασμούς ρεύματος στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση.

Όπως είπε την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και εξήγησε ότι από τον Ιούλιο και για έναν χρόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν θα ισχύει στην Ελλάδα και ότι «αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση».

Ανέφερε ότι επιχειρηματικοί λογαριασμοί έχουν ήδη δει μηνιαίως μείωση και πως τώρα, «με τη ρύθμιση που ψηφίζουμε θα είναι αυτόματη σε όλους, γιατί αφαιρείται αυτομάτως η ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ο μεγάλος βραχνάς».

Ο ίδιος είπε ότι με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η Ελλάδα βγαίνει έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και στην ουσία δείχνει το δρόμο στην Ευρώπη που «δυστυχώς πηγαίνει αργά σε αυτό το θέμα». Εκτίμησε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το ελληνικό μοντέλο έως τον Οκτώβριο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: