Αμετανόητος και προκλητικός Δημήτρης Λιγνάδης στη δίκη του: «Ημέρα λύτρωσης για εμένα – Αρνούμαι τις κατηγορίες για τους βιασμούς»

June 27, 2022

Ως ημέρα «λύτρωσης» χαρακτήρισε τη σημερινή (27/6) ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκισή μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετρά για ένα μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ», ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης.


Διαφ.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να του κάνει ερωτήσεις κι αυτός να απαντά, με τη δικαστική λειτουργό να ξεκινά από τον πρώτο καταγγέλλοντα που κατέθεσε ότι ο ηθοποιός- σκηνοθέτης τον βίασε το 2011.

«Έμαθα το όνομα του Αλί από τη μήνυση»

«Το όνομα του Αλί το έμαθα μετά όταν ακούστηκε πως κάποιος από τη Σουηδία θα κατέθετε μήνυση σε βάρος μου. Τη φυσιογνωμία του την είδα στη ΓΑΔΑ, κρατούμενος, όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου και είχε και φωτογραφία του.

Μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφό του και τότε κατάλαβα περί ποιου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. "Ο Αλί ο ξάδελφος του Χασανάκου" θυμήθηκα, γιατί ο Χασάν ήταν μικρός. Τότε διάβασα τη μήνυση», υποστήριξε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πρόεδρος: Αναζητήσατε αν του μιλήσατε;

Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς; Αφού δεν είχα τις συσκευές μου. Ομολογώ δεν θυμάμαι, ίσως και να αναζήτησα. Αλλά όταν είσαι σίγουρος για το τι συνέβη δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Τουλάχιστον όχι εγώ.

Πρόεδρος: Άρα δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο πρώτος καταγγέλλοντας;

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι, αλλά δεν αποκλείω ούτε να μου έκανε αίτημα φιλίας ούτε ότι μου μίλησε ο Χασάν για τον ξάδελφο του. Εγώ ειδικά τον πρώτο καιρό δεχόμουν πολλά αιτήματα κι αποδεχόμουν πολλά, ανεξέλεγκτα γιατί «έπαιζα», δηλαδή αποφορτιζόμουν. Είχα κάποια κριτήρια, έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερα ή αν ήταν 5 χρόνων … αλλά στην αρχή είχα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράτυπη ή παράνομη.

Αναφερόμενος ο κατηγορούμενος στα άλλα δύο άτομα που έχουν επιβεβαιώσει τον καταγγέλοντα, απάντησε πως δεν τους γνωρίζει κι ούτε τους έχει δει ποτέ.

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…

Κατηγορούμενος: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

Πρόεδρος: Ποιο λόγο να πουν όσα είπαν; Λένε ότι είχαν έρθει στο σπίτι σας και στο Αμαντέους;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο «Αμαντέους», ήταν τεράστια επιτυχία.

Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους θαυμαστές αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί…Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ: οικονομικά οφέλη καιροσκοπισμός ώστε να βρεθούν έστω και για λίγο στη δημοσιότητα, από πικρία για ερωτική απόρριψη…

Προέδρος: Ναι αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά.. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τί λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κατηγορούμενος: Μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση του. Να υποστηρίξουν όψιμα το φίλο τους, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε βιάστηκε και λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Κατηγορούμενος: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς με εμπειρία και status, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, να γίνει ηθοποιός άκοπα.

Στην δικαστική αίθουσα εκτός από τους δημοσιογράφους, βρίσκονται τόσο συγγενείς του Δημ. Λιγνάδη όσο και οι καταγγέλλοντες. Συγκεκριμένα, παρόντες είναι ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του και φίλη του, καθώς και η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα. Εντός της αίθουσας είναι επίσης ο δεύτερος καταγγέλλοντας και ο Νίκος Σ., η καταγγελία του οποίου αν και ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, δεν εξετάζεται λόγω παραγραφής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: