Στα μαύρα όλο το χωριό: Αβάσταχτος πόvoς στην κηδεία του 16χρονου που πνίγηκε για να πιάσει μια μπάλα

June 28, 2022

Στα μαύρα όλο το χωριό: Αβάσταχτος πόvoς στην κηδεία του 16χρονου που πνίγηκε για να πιάσει μια μπάλα


Διαφ.Κάτω από πολύ δύσκολο κλίμα τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου Παύλου στα Γιάννενα, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιζε με φίλους του.

Σήμερα στη Χρυσοβίτσα δεν πήγε κανένας για δουλειά. Σύσσωμο το χωριό πενθεί τον χαμό του 16χρονου στη λίμνη Αώου. Οι κάτοικοι δεν θέλησαν να μιλήσουν στις κάμερες αφού όπως ευγενικά έλεγαν «τι να σας πούμε, ότι και να πούμε είναι πλέον μάταιο, ήταν η κακιά στιγμή. Τον μεγάλωσαν οι γονείς του για να τον χάσουν τόσο ξαφνικά. Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς; Άδικο, πολύ άδικο, να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο».

Συγγενικό πρόσωπο του άτυχου 16χρονου αποτύπωσε την τραγωδία σε μία φράση, σύμφωνα με το epirus-tv-news: «Δεν έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

Δείτε το βίντεο

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος Παύλος, ο οποίος ήταν μαθητής Λυκείου εντοπίστηκε νεκρός από πυροσβέστες που τον αναζητούσαν μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι φίλοι του 16χρονου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τραγωδία προκλήθηκε όταν ο 16χρονος προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα που είχε πέσει στη λίμνη παίζοντας με τους φίλους του. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες από την τοπική κοινωνία, ο άτυχος Παύλος προθυμοποιήθηκε να πιάσει τη μπάλα γιατί ήταν ο πιο ψηλός της παρέας.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του τα οποία θρηνούν για την απώλεια του 16χρονου ο οποίος είχε άλλη μια αδερφή ενώ πριν από δύο μήνες η μητέρα του νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

Για το θλιβερό συμβάν μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας: «Υπάρχει μια τεχνητή λίμνη, των πηγών του Αώου, στο σημείο αυτό. Βρίσκεται στα 1.550 μέτρα υψόμετρο. Τα παιδιά ήταν εκεί από το πρωί, έπαιζαν μπάλα».

«Ήταν μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν και διασκέδαζαν. Από ό,τι έχουμε μάθει, έπεσε η μπάλα στη λίμνη και πήγε το παιδί να την πιάσει. Η λίμνη αυτή έχει φερτά υλικά, χώματα κλπ. και αυτό έκανε το παιδί πιθανόν να γλιστρήσει και να πέσει μέσα. Πήγε ένα άλλο παιδί να τον πιάσει, δεν πρόλαβαν οι φίλοι του να τον τραβήξουν έξω. Δυστυχώς, δυστυχώς, είναι μια τραγωδία», πρόσθεσε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: