Χiλια Mπpάβο: Η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη σάρωσε στις πανελλήνιες με 19.260 μόρια και περνάει στην Ιατρική

June 29, 2022

Χiλια Mπpάβο: Η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη σάρωσε στις πανελλήνιες με 19.260 μόρια και περνάει στην Ιατρική


Διαφ.



Συστηματικό διάβασμα και πολλά τεστ την βοήθησαν στο να πετύχει τον στόχο της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022. Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Μιχαέλα Κωνσταντινίδη, συγκέντρωσε 19.260 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις και περνάει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, όπως ήταν και ο στόχος της!

Η αριστούχος μαθήτρια έγραψε 17,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, 19,3 στη Φυσική, 20 στη Χημεία και 19,1 στη Βιολογία.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ήξερα ότι τα είχα πάει καλά. Αλλά ακριβώς δεν ήξερα πως έγραψα», είπε στο thestival.gr. Η νεαρή κοπέλα πρόσθεσε πως στόχος της ήταν να περάσει στη Θεσσαλονίκη καθώς η οικογένειά της ζει εδώ αλλά και όπως είπε «είναι πολύ ωραία πόλη για φοιτητική ζωή».

Σχολιάζοντας τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Μιχαέλα ανέφερε πως «το σύστημα θα έπρεπε να επενδύει περισσότερο στην κατανόηση και όχι στην αποστήθιση. Οι Πανελλήνιες δεν είναι τόσο μεγάλο πράγμα όσο παρουσιάζεται».

Το επόμενο διάστημα, η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη θα μεταβεί στην Αρμενία προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Το 2019 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), το αργυρό μετάλλιο στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Αρχιμήδης» ΕΜΕ και το χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: