Οι «πpώτες των πpώτων»: Οι Μαθήτριες ποu Διέπρεψαν με Άριστα , σuγκέντρωσαν Κορυφαίες Βαθμολογίες και Πέρασαν στην Ιατρική!

July 29, 2022

Οι «πpώτες των πρώτων»: Οι Μαθήτριες ποu Διέπρεψαν με Άριστα , συγκέντρωσαν Κορυφαίες Βαθμολογίες και Πέρασαν στην Ιατρική!



Την Ιατρική επέλεξαν οι πρώτες των πρώτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν κορυφαίες βαθμολογίες σε όλη τη χώρα.



Πρόκειται για την Κατερίνα Βάβουλα από τη Νάξο, η οποία μπήκε πρώτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.660 μόρια και την Κωνσταντίνα Γιαντσίδη από τη Ρόδο, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.625 μόρια και να περάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Βάβουλα ήρθε πρώτη σε συνολικό βαθμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έγραψε καθαρό 20 στη Φυσική και τη Χημεία, 19.7 στη Βιολογία και 18.6 στην Έκθεση, φτάνοντας συνολικό βαθμό 19.660 μόρια.

Σύμφωνα με το naxospress.gr, η Κατερίνα ακολούθησε από μικρή ένα συστηματικό πρόγραμμα μελέτης καθώς προέρχεται από εκπαιδευτική οικογένεια.

«Η ιατρική απλά μου προέκυψε αλλά δεν το επιδίωξα. Ήξερα από τη πρώτη στιγμή ότι θα περάσω στην σχολή αυτή. Και σήμερα ήθελα να το δω. Να βεβαιωθώ. Είναι μία επιβράβευση αλλά όχι αυτοσκοπός. Δεν μπήκα στη λογική, να είμαι πρώτη, ή δεύτερη ή τρίτη. Δεν το επιδίωξα. Αλλά το ευχαριστήθηκα», δήλωσε η ίδια στο naxospress.gr.

Από την πλευρά της, η Ροδίτισσα Κωνσταντίνα Γιαντσίδη, κατάφερε να επιτύχει τις εξής βαθμολογίες: Χημεία 20, Φυσική

Η Κωνσταντίνα, με την βαθμολογία που συγκέντρωσε θα μπορούσε να εισαχθεί σε οποιαδήποτε ιατρική ή άλλη σχολή της κατεύθυνσής της επιθυμούσε, αλλά η ίδια επέλεξε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: