«Ο γιος μοu έφαγε μακαpόνια και πέθανε»: Νεκpός 7χρονος από το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, το μοιραίο λάθος

July 31, 2022

«Ο γιος μοu έφαγε μακαpόνια και πέθανε»: Νεκρός 7χρονος από το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, το μοιραίο λάθος





7χρονος Βρετανός πέθανε από αλλεργική αντίδραση, μετά την κατανάλωση ζυμαρικών, κατά την διάρκεια των διακοπών του στο Αμάλφι της Ιταλίας, το 2015.

Ειδικότερα, ο Cameron Wahid υπέστη βαρύ αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε ζυμαρικά μαγειρεμένα με γάλα, στο εστιατόριο της πόλης Ραβέλο, όπου παραθέριζε με τους γονείς του.

Το προσωπικό του εστιατορίου είχε ενημερωθεί για τις αλλεργίες του παιδιού και ότι δεν πρέπει να φάει ούτε τυρί, ούτε γαλακτοκομικά, ωστόσο, η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές.

Το παιδί έπαθε ανακοπή και κατέρρευσε λίγα λεπτά αφού έφαγε τα μακαρόνια, τα οποία περιείχαν γαλακτοκομικά, μπροστά στους 43χρονους γονείς του και τον μικρό του αδερφό Aidan, μόλις είχαν επιβιβαστεί στο τουριστικό λεωφορείου τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους.

Ο 7χρονος Βρετανός έπαθε αλλεργική αντίδραση στα γαλακτοκομικά

Η μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια, έκανε στον γιο της αμέσως ένεση αδρεναλίνης, αλλά ήταν αργά, καθώς το παιδί ξεψύχησε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο στη Νάπολη.

Μετά τον θάνατο του γιου τους, οι γονείς κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες, για να μηνύσουν το εστιατόριο και το προσωπικό που τους εξυπηρέτησε και πρόσφατα τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ η σερβιτόρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού προειδοποιούν για τον πολύ σοβαρό κίνδυνο των τροφικών αλλεργικών, οι οποίες αν και μπορεί να αποτραπούν, είναι ικανές ακόμα και να κοστίσουν τη ζωή κάποιου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: