«Σκότωσα το παιδί μοu και αuτοκτονώ»: Πάγωσαν οι αστυνομικοί μόλις μπήκαν σπίτι, τα πτώματα στο κpεβάτι και το γpάμμα

August 3, 2022

«Σκότωσα το παιδί μοu και αυτοκτονώ»: Πάγωσαν οι αστυνομικοί μόλις μπήκαν σπίτι, τα πτώματα στο κpεβάτι και το γράμμα


Διαφ.



Το φρικτό έγκλημα στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, το 1991, πριν από 31 χρόνια, σόκαρε, όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά το πανελλήνιο.

Ένας 48χρονος πατέρας σκοτώνει τη μικρή του κόρη και τηλεφωνεί στην αστυνομία, λέγοντας «σκότωσα το παιδί μου και αυτοκτονώ και εγώ, είμαι στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης».

Τα περιπολικά έσπευσαν έξω από το σπίτι και οι αστυνομικοί ρίχνουν την πόρτα, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα.

Σε δύο κρεβάτια, στο ίδιο δωμάτιο, βρίσκονταν αιμόφυρτα δύο πτώματα, της 4χρονης Αναστασίας και του 48χρονου πατέρα της Νικολόυ Π.

Πλάι στον 48χρονο επιχειρηματία βρήκαν την καραμπίνα και έξι επιστολές με παραλήπτες τη γυναίκα του Αικατερίνη, τον πεθερό του, τον γαμπρό του, έναν γνωστό του στο Λονδίνο, την Υβόννη Μ. και την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, αλλά η Αστυνομία που ανέλυσε τις επιστολές, αυτό που όπλισε το χέρι του δράστη ήταν οι προστριβές που είχε με τη σύζυγό του, με την οποία βρίσκονταν σε διάσταση.

Για ποιο λόγο ο απελπισμένος πατέρας προχώρησε στο φρικτό έγκλημα

Η επιστολή προς την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας ανέφερε:

“Εάν η συμπεριφορά της ήταν ανθρωπιστική το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Αλλά οι προσβολές, η σκληράδα της και η απανθρωπιά της, με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Παρόλο που προσπάθησα επί δίμηνο να αποκαταστήσω τις σχέσεις μας, αυτή με την αδιάλλακτη στάση της μ’ έφερε στην απόφαση να πιστέψω, ότι δεν αξίζει να λέγεται άνθρωπος και πολύ περισσότερο μητέρα του παιδιού που λατρεύω.

Λυπάμαι για τον κόπο και την ταλαιπωρία που σας έβαλα. Θέλω να ξέρετε ότι κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος και παίρνω όλη την ευθύνη επάνω μου.

Υ.Γ. Ξέχασα να σας πω το κυριότερο. Ότι ενώ διαμένουμε στο Λονδίνο με τη συγκατάθεσή της, ήλθα με το παιδί στην Κεφαλονιά για μπάνιο μιας και αυτή ειργάζετο και δεν είχε άδεια. Κατά την παραμονή μου εδώ παρατηρήθηκε, ότι, απ’ ότι έμαθα, έφτασε στην Αθήνα στις 18/7/91, για να εγκατασταθεί μονίμως με την κόρη μου. Σημειώνουμε ότι όλα αυτά εν αγνοία μου.

Λυπάμαι για την πράξη μου, αλλά δεν την θεωρώ κατάλληλη για μητέρα του παιδιού μου και δεν δέχομαι τα χιλιάδες παιγνίδια και σκευωρίες πίσω από την πλάτη μου και μεταξύ των γονέων της και αυτής. Εάν, όμως, υπάρχει Δικαιοσύνη, θα ήθελα οι άνθρωποι που με έφτασαν σ’ αυτή την πράξη να τιμωρηθούν”.

Οι υπόλοιπες επιστολές δεν δημοσιοποιήθηκαν, καθώς οι παραλήπτες δεν έδωσαν τη σχετική άδεια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: