«Ο πατέpας μοu, μοu ζήτησε να το κάνω…»: Η αλλαγή στο πpοφίλ του Διονύση Σιμόπουλου, μετά τον θάνατό του

August 8, 2022

«Ο πατέpας μοu, μου ζήτησε να το κάνω…»: Η αλλαγή στο προφίλ του Διονύση Σιμόπουλου, μετά τον θάνατό του


Διαφ.



Ο αστροφυσικός και εμβληματικός διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου που μας ταξίδεψε στ’ άστρα, Διονύσης Σιμόπουλος πέθανε σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη που έδινε ενάντια στον καρκίνο.

Ο καθηγητής σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχε αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους είχε γνωστοποιήσει τη νόσο από την οποία πάσχει: «Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς – εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου – αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω που είναι ο φόβος».

Ο Διονύσης Σιμόπουλος ζήτησε από τα παιδιά του δυο μέρες πριν φύγει από την ζωή το εξής: να αλλάξουν την φωτογραφία εξωφύλλου του στο Facebook. Την συγκεκριμένη ανάρτηση αλλαγής του εξωφύλλου συνόδευε το εξής σχόλιο: «Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. “Έφυγε” με χαμόγελο στα χείλη».

Διονύσης Σιμόπουλος: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο

«Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όταν μου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς, σκέφτηκα ότι θα έχω 2-3 μήνες ζωής, το πολύ. Ο γιατρός μου είπε αν δεν κάνω τίποτα θα ζήσω 6 μήνες, και αν κάνω αυτά που πρέπει θα ζήσω παραπάνω. Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε, κι εγώ ακόμα ζω και βασιλεύω και πιστεύω ότι θα δω και την τέλεια ανακαίνιση του πλανηταρίου το 2023», πρόσθεσε στη συγκλονιστική του εξομολόγηση και κατέληξε:

«Εγώ είμαι Επικούρειος. Ο Επίκουρος έλεγε ότι ο θάνατος είναι εκεί που βρίσκεται. Όσο είναι μακριά μας, δεν μας ενδιαφέρει. Αν επέλθει ο θάνατος, πάλι δεν μας ενδιαφέρει, γιατί εμείς θα έχουμε φύγει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια φιλοσοφία».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: