Σήμεpα θα γινόταν 45 χpονών: Ο ξαφνικός θάνατος τοu Κώστα Παπαχρόνη στα 31, η «αντίστροφη μέτρηση» και η τpαγική ειρωνεία

August 9, 2022

Σήμεpα θα γινόταν 45 χρονών: Ο ξαφνικός θάνατος τοu Κώστα Παπαχρόνη στα 31, η «αντίστροφη μέτρηση» και η τpαγική ειρωνεία





Σαν σήμερα ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης θα έκλεινε τα 45 του χρόνια, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από τροχαίο με τη μηχανή του στις 2 Δεκεμβρίου του 2008 σε ηλικία 31 ετών.

Λόγω της σημερινής ημέρας, η Αθηνά Μαξίμου προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση, ανεβάζοντας μία φωτογραφία του στην προσωπική της σελίδα στο Instagram. Η γνωστή ηθοποιός ανέφερε στη λεζάντα της ανάρτησή της: «Αυτός ο άγγελος…σήμερα θα είχε γενέθλια. Μας λείπεις υπέροχο πλάσμα!!! Κωσταντίνος Παπαχρόνης!!!».

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

«Έγινα ηθοποιός γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς» δήλωνε ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, ο οποίος είχε καταγωγή από την Κατερίνη και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου του 1977. Ο πατέρας του υπήρξε εκπαιδευτικός και ένας από τους ιδρυτές των μουσικών σχολείων στην Ελλάδα.

Ο ίδιος πέρα από ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ήταν και περήφανος κιθαρίστας του πανκ συγκροτήματος Rockin΄ Βones. Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης το 1997 πέρασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000. Ο ίδιος έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς σε θεατρικές παραστάσεις.

Η ερμηνεία ως «Λευτέρης» στην παράσταση «Το Γάλα»

Ως «Λευτέρης», ένα παιδί με ταραγμένο ψυχικό κόσμο στο «Γάλα» το οποίο είχε ανέβει το 2006 στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένα βράδυ μάλιστα τον επισκέφθηκαν στο καμαρίνι του τρεις ψυχίατροι και τον ρώτησαν αν υπάρχει ιστορικό ψυχοπαθολογίας στην οικογένειά του. Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης το θεώρησε το απόλυτο κομπλιμέντο. Για τον ρόλο του τιμήθηκε με Α’ Βραβείο ανδρικής ερμηνείας από το περιοδικό «Αθηνόραμα».

Τα επόμενα θεατρικά του βήματα ήταν ως Κάσιο στον «Οθέλο», Σταβρόγκιν στους «Δαίμονες και Δαιμονισμένους», και Σταν στον «Δον Ζουάν στο Σόχο». Η τελευταία του εμφάνιση στη σκηνή ήταν ως Μέλχιορ στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ.

Στον κινηματογράφο, είχε εμφανιστεί στις ταινίες «Ευγένιος Αγνώστων Λοιπών Στοιχείων» (1997), «Ο καλύτερός μου Φίλος» (2001), «Delivery» (2004) και στο βραβευμένο «Σκλάβοι στα Δεσμά τους» (2009), που προβλήθηκε μετά τον θάνατό του, ενώ από τις τηλεοπτικές του συνεργασίες ξεχωρίζουν «Έτσι Ξαφνικά» και «Μωβ-Ροζ»

Το τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της Αθήνας

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 31 ετών σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας. Οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του επί της Αμαλίας με κατεύθυνση προς Συγγρού, κινούμενος κανονικά, όταν ΙΧ που βγήκε από την οδό Ξενοφώντος τον χτύπησε με αποτέλεσμα να ανατραπεί το δίκυκλο.

Ο ηθοποιός φορούσε κράνος αλλά χτύπησε πέφτοντας στον αυχένα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τραγική ειρωνεία, ο Κωνσταντίνος συνήθιζε να λέει ότι η ημερομηνία γέννησής του (9.8.77) έμοιαζε με αντίστροφη μέτρηση…


Πηγή

Διαβάστε επίσης: