Μεpομήνια 2022-2023: Έpχεται δύσκολος χειμώνας, οι «χιονισμένοι» μήνες και τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα

August 18, 2022

Μεpομήνια 2022-2023: Έρχεται δύσκολος χειμώνας, οι «χιονισμένοι» μήνες και τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα


Διαφ.



Μερομήνια: Οι παρατηρητές ξεκίνησαν το έργο τους από την 1η Αυγούστου και έχουμε ήδη τις πρώτες προβλέψεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, που μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το 3ο δεκαήμερο. Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το 2ο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες στα βόρεια και στα νότια της χώρας.

Μερομήνια

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών από το 2ο δεκαήμερο και μετά. Ήπιος από πλευράς θερμοκρασίας, υψηλά τοπικά επίπεδα στα νότια και πλούσιος σε βροχές και καταιγίδες.

Από την άλλη πλευρά τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα κυρίως το πρώτο και σχεδόν το τρίτο δεκαήμερο με χιονοπτώσεις στα πεδινά. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το 3ο δεκαήμερο, ενώ ο Φεβρουάριος προβλέπεται ανοιξιάτικος, αλλά με πολλές βροχές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: