Ζωή Λάσκαpη: Σπάνιο βίντεο όταν στέφθηκε Σταp Ελλάς στα 15 της με μοναδική, απαράμιλλη ομορφιά

August 19, 2022

Ζωή Λάσκαpη: Σπάνιο βίντεο όταν στέφθηκε Σταρ Ελλάς στα 15 της με μοναδική, απαράμιλλη ομορφιά





Την Πέμπτη 18 Αυγούστου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη.

Η Ζωή Λάσκαρη, εκτός από μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, υπήρξε και μία από τις εντυπωσιακές γυναίκες, με μοναδική ομορφιά και απαράμιλλο στυλ.

Με πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία. Η ερμηνεία της στην ταινία καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι πως η Ζωή Λάσκαρη, πριν γίνει σταρ του σινεμά και όταν ακόμα λεγόταν Ζωή Κουρούκλη, είχε κερδίσει τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», στα καλλιστεία σε ηλικία 15 ετών.

Η επιθυμία της Ζωής Λάσκαρη ήταν τόσο μεγάλη να λάβει μέρος στα καλλιστεία που αναγκάστηκε, το 1959, να δηλώσει ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη για να της επιτρέψουν να ανέβει στην πασαρέλα.

Ένα σπάνιο βίντεο από την βραδιά εκείνη των καλλιστείων δημοσίευσε ο γνωστός φωτογράφος Κλεισθένης στον λογαριασμό του στο Instagram.

O προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη σημειώνει: «Η Ζωή Λάσκαρη σε ένα σπάνιο βίντεο των καλλιστείων στις 20 Ιουνίου 1959 στα Αστέρια της Γλυφάδας. Με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Χριστίνα Σύλβα. Με το πραγματικό της όνομα Ζωή Κουρούκλη πήρε μέρος στα καλλιστεία σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η Ζωή Λάσκαρη ανακηρύχθηκε Σταρ Ελλάς και η Υακίνθη Καραβίτη Μις Ελλάς. Ενώ ένα μήνα μετά βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια για τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος στον οποίο δε κέρδισε κάποιο τίτλο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kleisthenis Daskalakos (@studio_kleisthenis)


Πηγή

Διαβάστε επίσης: