Τpελάθηκε… ο καιpός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το απόγεuμα – Εβδομαδιαία πρόγνωση

August 21, 2022

Τpελάθηκε… ο καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το απόγεuμα – Εβδομαδιαία πρόγνωση


Διαφ.



Καιρός: Από σήμερα, Κυριακή αναμένεται πρώτη της θερμοκρασίας σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), και θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Φαίνεται πως θα πάρουμε μία ανάσα δροσιάς τις επόμενες ημέρες μετά τον καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά διαστήματα έντονα στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι μέγιστες τιμές στη Μακεδονία και τη νησιωτική Ελλάδα στους 28 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια του νομού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και βαθμιαία τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα). Το βράδυ στα δυτικά και νότια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης σποραδικές καταιγίδες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: