21χpονη έσπασε σχεδόν κάθε κόκαλό της, ακpωτηpιάστηκε & τώρα το νοσοκομείο της ζητά 1,2 εκατ. για έξοδα νοσηλείας

August 21, 2022

21χpονη έσπασε σχεδόν κάθε κόκαλό της, ακρωτηpιάστηκε & τώρα το νοσοκομείο της ζητά 1,2 εκατ. για έξοδα νοσηλείας


Διαφ.



Την απόλυτη τραγωδία ζει μία 21χρονη ορειβάτισσα που παρά τον βαρύ τραυματισμό της και τον ακρωτηριασμό της χρωστάει και 1,2 εκάτ ευρώ.

Μια νεαρή ορειβάτισσα που έπεσε σε 24 μέτρα γκρεμού, ενώ σκαρφάλωνε στο Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια, έχει μείνει με έναν τεράστιο λογαριασμό 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο νοσοκομείο, καθώς, δυστυχώς, χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι της.

Η Άννα Πάρσονς είχε πάρει την 1η Αυγούστου τη διαδρομή «Snake Dike», στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή Half Dome, όταν γλίστρησε και έσπασε σχεδόν κάθε κόκκαλο στο σώμα της.

Η 21χρονη, η οποία είναι μανιώδης σέρφερ και ποδηλάτης βουνού, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ από την πατρίδα της τη Νέα Ζηλανδία, όταν αποφάσισε να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτής της αναρρίχησης με τον σύντροφό της Τζακ Έβανς.

Οι δυο τους, σπουδαστές θαλάσσιων επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Οτάγκο, είχαν ολοκληρώσει μια αναρρίχηση την ημέρα που έφτασαν (31 Ιουλίου) στο πάρκο και την επόμενη θα αντιμετώπιζαν το Snake Dike, το οποίο βρίσκεται στα 762 μέτρα!

Σύμφωνα με το Climbing.com, η επίπονη αυτή ανάβαση περιλαμβάνει τη σύνδεση πολλών μπουλονιών στην πρόσοψη του βράχου.

Δυστυχώς, η Άννα, που είχε προχωρήσει μπροστά, έχασε ένα μπουλόνι και όταν προσπάθησε να διορθώσει το λάθος της, το πόδι της γλίστρησε και έπεσε 24 μέτρα κάτω, χτυπώντας σε πολλαπλές προεξοχές του βουνού. Ο Τζακ κατάφερε να πιάσει το ρελέ με το σχοινί της, που ήταν συνδεδεμένο με τον εξοπλισμό αναρρίχησης του.

Η 21χρονη που έσπασε σχεδόν κάθε κόκαλο

Η Άννα έσπασε το λαιμό, τη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη, τα πλευρά, τα πόδια και τρύπησε τους πνεύμονές της.

Αμέσως μετά, ο Τζακ κάλεσε το Yosemite Search and Rescue για επείγουσα βοήθεια καθώς η Άννα έμεινε να κουνιέται στο σχοινί.

Ένας ορειβάτης διάσωσης κατάφερε τελικά να βγάλει την τραυματισμένη φοιτήτρια από τον βράχο και την οδήγησε σε ένα ξέφωτο όπου το ελικόπτερο μπορούσε να την πάρει και να τη μεταφέρει σε ένα κοντινό νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο.

Ευτυχώς η 21χρονη φορούσε κράνος όταν συνέβη το περιστατικό, για το οποίο οι γιατροί είπαν ότι πιθανότατα της έσωσε τη ζωή.

Στο νοσοκομείο, η 21χρονη Άννα υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας πλάκες τιτανίου για να συντήξει μερικά από τα οστά και τους σπονδύλους της, ενώ οι γιατροί της είπαν ότι η περόνη στο αριστερό της πόδι ήταν «θρυμματισμένη».

Μάλιστα, το αριστερό της πόδι έπαθε τόσο μεγάλη ζημιά από το ατύχημα που αναγκάστηκε να κληθεί να αποφασίσει, αν θα κρατήσει το άκρο με πολύ περιορισμένη κινητικότητα ή θα το ακρωτηριαστεί ακριβώς πάνω από τον αστράγαλό της.

Ο ακρωτηριασμός και τα χρωστούμενα

Η Άννα επέλεξε γενναία να ακρωτηριαστεί το άκρο για να μπορέσει μια μέρα να επιστρέψει στην αγάπη της για τις υπαίθριες ασχολίες με τη βοήθεια προσθετικού μέλους.

Πριν από αυτό ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη «μάχη», η οποία είναι οικονομικής φύσεως. Να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς των νοσοκομείων. Η τελευταία της επέμβαση έγινε στις 13 Αυγούστου σε ένα νοσοκομείο έξω από το Σαν Φρανσίσκο.

Η ταξιδιωτική της ασφάλιση καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος, έως και 250.000 δολάρια, αλλά οι λογαριασμοί της ξεπερνούν ήδη το ένα εκατομμύριο δολάρια και τώρα η οικογένειά της συγκεντρώνει χρήματα για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία.

Η αδερφή της Άννας, Τζέσικα, έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Givealittle και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει σχεδόν το μισό από τον στόχο τους των 500.000 δολαρίων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: