Παγκόσμια οpγή για άνδpα στο Τοuρκμενιστάν ποu σακατεύει στο ξύλο τη γυναίκα του γιατί πήγε σε σαλόνι ομορφιάς

August 22, 2022

Παγκόσμια οpγή για άνδρα στο Τοuρκμενιστάν που σακατεύει στο ξύλο τη γυναίκα του γιατί πήγε σε σαλόνι ομορφιάς


Διαφ.

Από τον Απρίλιο, η αστυνομία έχει συλλάβει δεκάδες γυναίκες στο δρόμο επειδή φορούσαν ψεύτικα νύχια και βλεφαρίδες ή άλλα αξεσουάρ ομορφιάς. Απαγορεύονται ακόμα να κάθονται στη θέση του συνοδηγού.
Βλέπεις τις αποδόσεις σου να ενισχύονται καθημερινά | 21+



Ούτε στον Μεσαίωνα αυτές οι εικόνες… Το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου από το Τουρκμενιστάν είναι λυπηρό αλλά και εξοργιστικό. Ένας τρελός σύζυγος χτυπά με μανία τη γυναίκα του, αφού τη βρήκε σε ένα σαλόνι ομορφιάς!

Η βαρβαρότητα αυτή συνάδει με το νέο περιβάλλον γυναικείας καταπίεσης που κυριαρχεί στο αυταρχικό πρώην σοβιετικό κράτος, Τουρκμενιστάν, με τις γυναίκες συζύγους να απειλούνται με τιμωρία εάν υποβληθούν σε θεραπείες ομορφιάς και καλλυντικών.

Η κυβέρνηση του Τουρκμενιστάν έχει αυξήσει τον περιορισμό των δικαιωμάτων των γυναικών από τότε που ο νέος πρόεδρος Σερντάρ Μπερντιμουχαμέντοφ ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Μάρτιο, (διαδεχόμενος τον πατέρα του, Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ). «Πήρε» 73% στις εκλογές που οι διεθνείς παρατηρητές είπαν ότι δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες.

Το Τουρκμενιστάν πλήττεται ευρέως για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με διεθνείς ΜΚΟ να περιγράφουν τη χώρα ως πάσχουσα από ανεξέλεγκτη διαφθορά και να την αποκαλούν ανοιχτά «κλεπτοκρατία».

Από τον Απρίλιο, η αστυνομία έχει συλλάβει δεκάδες γυναίκες στο δρόμο επειδή φορούσαν ψεύτικα νύχια και βλεφαρίδες ή άλλα αξεσουάρ ομορφιάς. Μέσα σε αυτό το σαθρό, άρρωστο και απολυταρχικό κλίμα φαίνεται ο άνδρας στο σοκαριστικό βίντεο, να χτυπά με γροθιές και κλωτσιές τη σύζυγό του μπροστά σε άλλες γυναίκες, οι οποίες δεν μπορούν να αποτρέψουν την επίθεσή του.

Ο βίαιος σύζυγος μπαίνει στο σαλόνι ομορφιάς φωνάζοντας στην τρομοκρατημένη γυναίκα του: «Πόση ώρα θα σε ψάχνουμε; Δεν μπορείς να τριγυρνάς…». Στην αρχή την σπρώχνει και φεύγει, αλλά στη συνέχεια, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, επιστρέφει και εξαπολύει την επίθεσή του.


Οι γυναίκες πελάτισσες και οι αισθητικοί φαίνεται πως φοβούνται πολύ για να επέμβουν, ενώ την ίδια ώρα οι αισθητικοί – που εργάζονται σε υπόγεια – αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης επειδή προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Οι αρχές ήδη πραγματοποιούν επιδρομές σε σαλόνια ομορφιάς στο αυταρχικό κράτος, ενώ κάποιες γυναίκες τέθηκαν υπό κράτηση επειδή εμφανίζονταν «πολύ ακατάλληλες».

Με το νέο καθεστώς υποχρεούνται να φοράνε την παραδοσιακή τουρκμενική ενδυμασία ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση στα σουτιέν με επένδυση. Εκδόθηκε μάλιστα διάταγμα που απαγορεύει στις γυναίκες να κάθονται στις μπροστινές θέσεις στα αυτοκίνητα, ενώ φυσικά δεν εκδίδονται άδειες οδήγησης για γυναίκες υπηκόους της χώρας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: