25 χpόνια μετά: Ο πuροσβέστης ποu βρήκε πρώτος την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, απoκάλuψε τι του είπε λίγο πριν πεθάνει

August 22, 2022

25 χpόνια μετά: Ο πuροσβέστης που βρήκε πρώτος την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, απoκάλuψε τι του είπε λίγο πριν πεθάνει


Διαφ.



Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα όμως η μνήμη της μένει ανεξίτηλη.

Σχεδόν 25 χρόνια συμπληρωθήκαν από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μίας από τις πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες της βασιλικής οικογένειας.

Η «πριγκίπισσα του λαού», όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν τα μέσα της εποχής, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετών μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον, ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα από το αυτοκίνητο και το σημείο συντριβής. Μιλώντας στη Sun, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της μητέρας του Γουίλιαμ και Χάρι.

Αρχικά, ο ίδιος περιέγραψε την αντίδρασή του όταν αντιλήφθηκε ότι η ξανθιά γυναίκα που κλήθηκε να σώσει, ήταν η πριγκίπισσα. «Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». Όπως είπε, πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη.

«Μου είπε “Θεέ μου τι έγινε;” και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή» είπε ο άνδρας.

«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει.

Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη.

Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου».

Τέλος, ο πυροσβέστης είπε:

«Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: