Πνιγμός 6χpονης: Τον "Κάρφωσε" ο ψαροντοuφεκάς με 5 λέξεις, η λεπτομέρεια ποu "πρόδωσε" τον πατέρα

August 25, 2022

Πνιγμός 6χpονης: Τον "Κάρφωσε" ο ψαροντοuφεκάς με 5 λέξεις, η λεπτομέρεια που "πρόδωσε" τον πατέρα


Διαφ.



Με την πλάτη στον τοίχο ο πατέρας της 6χρονης που πέθανε από πνιγμό στην Κόρινθο μετά τις καταθέσεις στις οποίες προχώρησε ο ψαροντουφεκάς.

Πολλά και αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που σκεπάζουν την τραγωδία στο Καλαμάκι Κορινθίας, όπου η 6χρονη Αμέλια βρέθηκε πνιγμένη στη θάλασσα, με τον πατέρα της να έχει φύγει από το σημείο, αν και ήταν μαζί λίγη ώρα πριν.

Σε αντιδιαστολή πατέρας – ψαροντουφεκάς

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε με το απολογητικό του υπόμνημα ο 42χρονος πατέρας, και παρότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, πολλά από όσα έχει πει δεν στέκουν ή κρίνονται ανεπαρκή. Με πρώτο και σημαντικότερο ότι δεν βούτηξε στο νερό να σώσει την κόρη του γιατί έχει άσθμα… Μια αντίδραση που δεν αρμόζει σε έναν απεγνωσμένο πατέρα, ο οποίος βλέπει το 6χρονο παιδί του να πνίγεται μπροστά στα μάτια του.

Τα όσα ανέφερε έρχονται σε αντιδιαστολή με τα όσα περιγράφει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε νεκρό και ανέσυρε το κοριτσάκι, αλλά και με όσα λένε κάτοικοι της περιοχής. Ας τα πάρουμε ένα-ένα…

Το φαγητό πριν το μπάνιο και η ερημική παραλία που ήταν μακριά από την ταβέρνα
«Τη Δευτέρα πήρα την Αμέλια στις 11 το πρωί για να πάμε για μπάνιο. Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε ζήτησε να πάμε στη θάλασσα. Της είπα ότι δεν έχουμε μαγιό, γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε κι έτσι πείστηκα», αναφέρει στην απολογία του ο πατέρας.

ψαροντουφεκάς

Από την πλευρά του ο ψαροντουφεκάς αναρωτιέται σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή “Live News” του Mega: «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ίσθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία, που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Άλλες παραλίες, που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν, είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί».

Φώναζε “βοήθεια”, αλλά δεν τον άκουσε κανείς

Ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη

«Φώναζα ζητώντας βοήθεια, αλλά τριγύρω δεν υπήρχε άνθρωπος. Κολύμπησα έως έξω για να καλέσω βοήθεια από το κινητό, αλλά όταν έφτασα στο μηχανάκι, διαπίστωσα ότι δεν έχω μπαταρία. Σαστισμένος πήρα το μηχανάκι και οδήγησα απόσταση δύο χιλιομέτρων ως το σπίτι μου, από όπου πήρα την αστυνομία. Όπως έμαθα στο μεταξύ, είχαν βρει την κόρη μου νεκρή μέσα στη θάλασσα» κατέληξε ο πατέρας της άτυχης μικρής.

Κάτοικος της περιοχής, ωστόσο, είπε στην εκπομπή του Mega ότι άκουσε τις φωνές του ψαροντουφεκά που βρήκε τη μικρή, ο οποίος φώναζε τη σύζυγό του, όμως δεν άκουσε ποτέ τον πατέρα να φωνάζει βοήθεια…

Άφησε το παιδί του να πνίγεται και πήγε να φορτίσει το κινητό στο σπίτι

«Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε.

Εγώ, όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει ”βοήθεια”;» αναρωτήθηκε ο ψαροντουφεκάς.

Είπε ότι κολύμπησε, αλλά επέστρεψε στο σημείο με στεγνά ρούχα

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τον πατέρα όσον αφορά στο θέμα των ρούχων του παιδιού, αλλά και του ίδιου: «Το παιδί έπεσε στη θάλασσα φορώντας τα ρούχα και τα πέδιλα από τη βόλτα και το φαγητό στην ταβέρνα. Πώς μπορεί να το έβαλε ο πατέρας στη θάλασσα έτσι; Και με ένα σωσίβιο που δεν ήταν δεμένο πάνω στο παιδί που δεν ήξερε κολύμπι. Επίσης, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση από τη στιγμή που επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο, είναι ότι ο ίδιος φορούσε στεγνά ρούχα. Πώς γίνεται αυτό; Αφού είπε ότι αρχικά κολύμπησε στο νερό, τι έκανε μετά; Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;».

Σε άλλη συνέντευξή του, ο ψαροντουφεκάς είπε ότι μόλις έφτασε ο πατέρας στο σημείο (δεν κάλεσε ποτέ την αστυνομία ή το λιμενικό, για να ζητήσει βοήθεια…), μπέρδευε τα λόγια του και έλεγε ότι η κόρη του έπαιζε με βότσαλα και δεν κατάλαβε πώς απομακρύνθηκε. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει καταθέσει στην απολογία του, αλλά και στις Αρχές μετά την τραγωδία…

ψαροντουφεκάς

«Το παιδί δεν ήξερε κολύμπι», λέει η μητέρα της 6χρονης.

Πώς έγινε το συμβάν

Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς, προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως του γλίστρησε, της έφυγε το σωσίβιο που της είχε φορέσει και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

«Του γλίστρησε από τα χέρια σε ένα καράβι (σ.σ. βάρκα), τι ακριβώς ήταν και έτρεχε ο πατέρας να ζητήσει βοήθεια, αυτό ξέρουμε εμείς, αυτό λέει και ο ίδιος», λέει θείος της 6χρονης.

Η μικρούλα βυθίζεται στο νερό. Πνίγεται μπροστά στα μάτια του πατέρα της, ο οποίος δεν βουτά ποτέ να τη σώσει γιατί όπως ο ίδιος δήλωσε, φοβήθηκε για το άσθμα του.

Πνίγηκε με τα ρούχα της

Σε ερημική παραλία γράφτηκε το φρικτό τέλος της μικρής Αμέλιας. Συγκλονίζει η περιγραφή του ψαροντουφεκά για το πως εντόπισε πρώτος το άψυχο σώμα της μικρούλας ενώ ο ίδιος ψάρευε.

«Από κάτω περίπου από μία βάρκα παρατήρησα ότι ήταν ένας άνθρωπος, πήγα κοντά, είδα ότι ήταν ένα παιδί, το τράβηξα έξω, το έβγαλα στην αμμουδιά. Ξεκίνησα φώναξα στην γυναίκα μου: ‘Φανή, Φανή, είναι ένα παιδάκι’. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, το λιμενικό, ήρθαν εκεί. Το παιδί όταν το έβγαλα έξω ήταν ήδη μπλε, το πρόσωπο του ήταν δηλαδή μπλε από το παιδί. Με το που το ακούμπησα έξω ξεκίνησαν έτρεχαν νερά, φαγητά, του έκανα κανένα δεκαπεντάρι, δεκαπέντε φορές το στέρνο, το ζούληξα αλλά τίποτα, δεν… Δεν έκανε κάτι».

Πάρα τους ισχυρισμούς του πατέρα πως πήγαν για κολύμπι, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο για το πώς βρέθηκε στην ερημική παραλία η μικρούλα, μόλις είχε φάει, φορώντας κανονικά τα ρούχα και τα παπούτσια της.

«Το παιδί το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», συμπληρώνει ο ψαροντουφεκάς.

«Το παιδί ήταν μόνο του & παρατημένο»

Ο θάνατος του παιδιού ήταν μαρτυρικός. Ένα μικρό κορίτσι που δεν ήξερε κολύμπι, βρέθηκε να θαλασσοπνίγεται 10 μέτρα μακριά από τη στεριά.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον», λέει ο ψαροντουφεκάς.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μητέρα του παιδιού που δεν πληροφορήθηκε για το τραγικό γεγονός από τον εν διαστάσει σύζυγο της αλλά από μια γειτόνισσα.

«Μία γειτόνισσα από εκεί με πήρε και μου λέει ‘Έλα γρήγορα! Ψάχνουν το παιδί σου’».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου η μητέρα έμαθε από τους γιατρούς πως το παιδί της είναι πια νεκρό.

«Φτάσαμε εμείς εκεί βλέπουμε το ασθενοφόρο και είναι ένα κοριτσάκι τελειωμένο γιατί κρέμονταν τα χεράκια του με ένα σορτσάκι και μια παντόφλα. Ένα ξανθό αγγελούδι», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η γυναίκα, Ελένη Τούση, που βρισκόταν εκείνες τις δραματικές ώρες στο πλάι της μάνας μιλά αποκλειστικά στο “Live News” και περιγράφει τα όσα εκτυλιχθήκαν.

«Δεν μπορούσε να περπατήσει… Τίποτα. Το μόνο που έλεγε είναι «το παιδάκι μου, το παιδάκι μου. Γιατί το έκανες αυτό στο παιδάκι μου και όχι σε μένα;».

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον πατέρα της 6χρονης είναι να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Η απολογία του πατέρα

Τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό έδωσε ο πατέρας της άτυχης 6χρονης στο απολογητικό του υπόμνημα.

Όπως ανέφερε «με τη μητέρα της κόρης μου είμαστε σε διάσταση. Τη Δευτέρα πήρα την Αμέλια στις 11 το πρωί για να πάμε για μπάνιο. Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε ζήτησε να πάμε στη θάλασσα. Της είπα ότι δεν έχουμε μαγιό, γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε κι έτσι πείστηκα».

«Δεν θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα. Η Αμέλια με τα ρούχα και τα παπουτσάκια της, γιατί είχε αχινούς και το σωσίβιο που της είχα αγοράσει και το είχαμε στο μηχανάκι» πρόσθεσε.

«Κολυμπήσαμε ως τη βάρκα, που ήταν δεμένη περίπου στα δέκα μέτρα από την ακτή. Εκεί η θάλασσα έχει βάθος περίπου 3 μέτρα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι άλλες φορές στο παρελθόν η Αμέλια ανέβαινε σε αυτή τη βάρκα κι έπαιζε. Εκείνη την ημέρα, εγώ πιάστηκα με το ένα χέρι από τη βάρκα και με το άλλο προσπάθησα να ανεβάσω την κόρη μου πάνω. Όμως μου γλίστρησε και άρχισε να βυθίζεται στο νερό. Πανικοβλήθηκα. Δεν μπορούσα να βουτήξω, γιατί έχω άσθμα και δεν μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου» συμπλήρωσε για τις τελευταίες στιγμές της 6χρονης.

«Φώναζα ζητώντας βοήθεια, αλλά τριγύρω δεν υπήρχε άνθρωπος. Κολύμπησα ως έξω για να καλέσω βοήθεια από το κινητό, αλλά όταν έφτασα στο μηχανάκι, διαπίστωσα ότι δεν έχω μπαταρία. Σαστισμένος πήρα το μηχανάκι και οδήγησα απόσταση δύο χιλιομέτρων ως το σπίτι μου, από όπου πήρα την αστυνομία. Όπως έμαθα στο μεταξύ, είχαν βρει την κόρη μου νεκρή μέσα στη θάλασσα» κατέληξε ο πατέρας της άτυχης μικρής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: