Σκοτώθηκε πpιν τοuς ανακοινώσει τη μεγάλη απόφαση: Aποκάλuψη «Boμβα» από σωματοφύλακα της Νταϊάνα

August 26, 2022

Σκοτώθηκε πpιν τοuς ανακοινώσει τη μεγάλη απόφαση: Aποκάλuψη «Boμβα» από σωματοφύλακα της Νταϊάνα


Διαφ.



Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σχεδίαζε να προχωρήσει σε μια ανακοίνωση-βόμβα πριν σκοτωθεί, ισχυρίζεται πρώην σωματοφύλακας της, στα απομνημονεύματά του.

Ειδικότερα, ο Lee Sansum υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα επρόκειτο να ενημερώσει τους παπαράτσι για τα σχέδιά της να μετακομίσει στην Αμερική, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον Γουίλιαμ και τον Χάρι από τον Τύπο, καθώς έκαναν διακοπές με τον φίλο της, Ντόντι αλ Φαγιέντ, στο Σεν Τροπέ, τον Ιούλιο του 1997.

Νταϊάνα, Ντόντι και τα παιδιά διέμεναν στο πολυτελές γιοτ του επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, καθώς οι παπαράτσι κατέκλυζαν καθημερινά το σκάφος, σύμφωνα με τον σωματοφύλακα, ο οποίος πρόσεχε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

«Ο Τύπος ήταν η πληγή της ζωής της παντού, όχι μόνο στο Σεν Τροπέ», γράφει ο Sansum και συμπληρώνει «Και μου είπε: “Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφημερίδες εκεί μου επιτίθενται ό,τι κι αν κάνω. “Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να μπορέσω να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη”».

Ερωτηθείσα από τον Sansum αν οι γιοι της θα την ακολουθήσουν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα απάντησε ότι δεν θα της επιτρεπόταν ποτέ να τους πάρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αν μετακόμιζε, η Νταϊάνα φέρεται να είπε για τους δύο γιους της «πιθανότατα θα μπορώ να τους βλέπω μόνο στις σχολικές διακοπές».

Γιατί θα πήγαινε στις ΗΠΑ η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Όπως γράφει ο Sansum στο βιβλίο του:

«Μπορούσες να πεις ότι η Νταϊάνα ήταν μια υπέροχη μητέρα, τόσο στοργική και προσεκτική με τα δύο αγόρια της, αλλά φαινόταν ότι ίσως έπρεπε να τα αφήσει και τα δύο πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεφύγει από τον Τύπο, ο οποίος την κυνηγούσε αμείλικτα κάθε μέρα της ζωής της.

Θα το έκανε επίσης για να τα απαλλάξει από όλη την προσοχή που έπαιρναν όταν ήταν μαζί τους».

«Ανησυχούσα γιατί αν νομίζαμε ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων και των παπαράτσι έξω ήταν τόσο μεγάλος μόνο για τις διακοπές της, πιθανότατα θα δεκαπλασιαζόταν αν τους έσκασε μια ”βομβα” τόσο μεγάλη όσο αυτή», υπογραμμίζει ο σωματοφύλακας και προσθέτει «το μέρος θα πλημμύριζε από παπαράτσι, που θα ήθελαν απεγνωσμένα να βγάλουν φωτογραφίες της πριγκίπισσας που επρόκειτο να τα αφήσει όλα πίσω της για να φύγει στην Αμερική».

Ο σωματοφύλακας επεσήμανε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγε πράγματι να μιλήσει στον Τύπο εκείνη την ημέρα – αλλά δεν κατέληξε να πει τίποτα για μια πιθανή μετακόμιση στις ΗΠΑ.

Παρά τα παράπονά της για τον Τύπο, η Νταϊάνα ήταν γνωστή για τη συνεργασία της με συγκεκριμένους δημοσιογράφους και φωτογράφους και συχνά τους έδινε πληροφορίες για το πού βρισκόταν, αν ήθελε να φωτογραφηθεί.

Στο βιβλίο του Sansum, ο πρώην στρατιωτικός αντιστέκεται στους ισχυρισμούς ότι η Νταϊάνα ήταν ψυχικά ασταθής τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου της, τον Αύγουστο του 1997, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκε και ο Ντόντι.

«Μπορώ να σας πω ότι πέρασα 10 ημέρες κοντά της και ήταν ένας από τους πιο ισορροπημένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Οφείλω να ξέρω. Έχω εκπαιδευτεί να εντοπίζω αν κάποιος είναι ανισόρροπος, είναι μέρος της δουλειάς μου. Ψάχνεις για τα σημάδια που δίνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται υπό πίεση, γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι. Η Νταϊάνα δεν ήταν υπερβολικά θυμωμένη ή εκτός ελέγχου. Ήταν φυσιολογική και πολύ μελετημένη», σημείωσε ο σωματοφύλακας.

Υπήρχε όντως έρωτας της πριγκίπισσας Νταϊάνας με τον Ντόντι αλ Φαγιέντ

Ο Sansum απορρίπτει επίσης τους ισχυρισμούς ότι η σχέση της με τον Ντόντι αλ Φαγιέντ ήταν απλώς μια καλοκαιρινή περιπέτεια, προκειμένου να κάνει τον πρώην φίλο της, Δρ Χασάν Καν, να ζηλέψει.

«Ήταν πραγματικά φιλικοί και στοργικοί μεταξύ τους. Τα παιδιά της ομάδας ασφαλείας πίστευαν όλοι ότι θα εξελισσόταν σε σοβαρή σχέση. Δεν θα έβλεπες φιλιά δημόσια, οπότε κάποιοι το παρερμήνευσαν αυτό σαν να μην επρόκειτο για μια ρομαντική σχέση, αλλά τα αγόρια της ήταν συχνά κοντά και οι παπαράτσι ήταν επίσης πάντα εκεί, οπότε αυτό φυσικά τους έκανε πιο προσεκτικούς και λιγότερο εκδηλωτικούς ο ένας στον άλλον», τόνισε ο σωματοφύλακας.

Ο Sansum αναφέρει ακόμη ότι μόνο τυχαία δεν του ανατέθηκε να προσέχει την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Ντόντι, καθώς περνούσαν χρόνο στο Παρίσι, στα τέλη Αυγούστου του 1997.

Ανέλαβε τη δουλειά ο καλός του φίλος Τρέβορ Ρις Τζόουνς, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά στο τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν ο οδηγός Ενρί Πολ, ο Ντόντι και η Νταϊάνα.

Ο Ενρί Πολ είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, καθώς οδηγούσε κάτω από τη σήραγγα Pont de l’Alma, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους φωτογράφους που ακολουθούσαν το όχημά τους.

Ο Sansum περιγράφει την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο βιβλίο του ως «έναν από τους πιο ωραίους ανθρώπους που θα μπορούσες να γνωρίσεις. Ήταν υπέροχη, στην πραγματικότητα, ένας φυσιολογικός άνθρωπος που σαφώς αγαπούσε τα αγόρια της».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωση

Πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωση


Πηγή

Διαβάστε επίσης: