Πέσαν τα μαλλιά μοu από τον Kαpκivo: Η Mάχη της Τιτίκας Στασινοπούλοu, το διαζύγιο που δεν πήpε και οι 2 Ξένοι

August 28, 2022

Πέσαν τα μαλλιά μοu από τον Kαpκivo: Η Mάχη της Τιτίκας Στασινοπούλου, το διαζύγιο που δεν πήρε και οι 2 Ξένοι


Πέσαν τα μαλλιά μοu από τον Kαpκivo: Η Mάχη της Τιτίκας Στασινοπούλου, το διαζύγιο που δεν πήρε και οι 2 Ξένοι

Η ταλαντούχα ηθοποιός Τιτίκα Στασινοπούλου γεννήθηκε το στις 2 Αυγούστου το 1950.Είναι λέων στο ζώδιο και είναι μια δυναμική προσωπικότητα.

Της: Έπη Τρίμη

Την αγαπήσαμε μέσα από κωμικούς ρόλους ενώ η τελευταία της δουλειά στην τηλεόραση ήταν στους «Δύο Ξένους». Λατρεύει την τηλεόραση αλλά ακόμη περισσότερο το θέατρο. «Η Τιτίκα Στασινοπούλου είπε σχετικά με το σήριαλ: «Επειδή δεν είχα κάνει τηλεόραση, δεν είχα… δικαίωμα να ζητάω πράγματα.Όταν με φώναξαν για να κάνω το ρόλο, τους ζήτησα πρώτα να δω το κείμενο. Μόλις το διάβασα, γέλασα αμέσως και είπα το ναι. Το οικονομικό κομμάτι δεν το συζήτησα, δεν είχα λόγο, μου άρεσε και το έκανα».


Διαφ.
Εν κατακλείδι η Τιτίκα Στασινοπούλοu μέσα από τους pόλους της κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη του κοινού και πραγματικά λείπει από τη μικρή οθόνη.Η ταλαντούχα ηθοποιός Τιτίκα Στασινοπούλου γεννήθηκε το στις 2 Αυγούστου το 1950.Είναι λέων στο ζώδιο και είναι μια δυναμική προσωπικότητα.

Της: Έπη Τρίμη

Την αγαπήσαμε μέσα από κωμικούς ρόλους ενώ η τελευταία της δουλειά στην τηλεόραση ήταν στους «Δύο Ξένους». Λατρεύει την τηλεόραση αλλά ακόμη περισσότερο το θέατρο. «Η Τιτίκα Στασινοπούλου είπε σχετικά με το σήριαλ: «Επειδή δεν είχα κάνει τηλεόραση, δεν είχα… δικαίωμα να ζητάω πράγματα.Όταν με φώναξαν για να κάνω το ρόλο, τους ζήτησα πρώτα να δω το κείμενο. Μόλις το διάβασα, γέλασα αμέσως και είπα το ναι. Το οικονομικό κομμάτι δεν το συζήτησα, δεν είχα λόγο, μου άρεσε και το έκανα».

Εν κατακλείδι η Τιτίκα Στασινοπούλου μέσα από τους ρόλους της κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη του κοινού και πραγματικά λείπει από τη μικρή οθόνη.

«Έχω γεννηθεί ηθοποιός»

Πιστεύω ότι είμαι από εκείνη την στόφα των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί για κάνουν αυτό. Από τον πρώτο μου ρόλο σε ηλικία πέντε ετών, επάνω στην σκηνή βούρκωσαν τα μάτια μου και κατάλαβα ότι αγαπούσα μια αίθουσα… Αυτό ήταν για μένα. Ο πρώτος μου ρόλος ήταν να κάνω ένα παιδάκι τυφλό, δύσκολος και απαιτητικός σαν ρόλος αλλά η κατάσταση ήταν αυτό που ήθελα. Αυτό με γέμιζε και αυτό ήθελα να κάνω. Το άλλο κομμάτι του εαυτού μου, ήταν ένα κλικ λίγο πιο πάνω στην ευαισθησία, γιατί όλοι οι ηθοποιοί είναι ένα κλικ λίγο παραπάνω, και ότι κάνουν το κάνουν για αυτό το λίγο παραπάνω. ‘Όταν λοιπόν μια πραγματικότητα δίπλα σου σε πληγώνει φεύγεις, και το θέατρο είναι φυγή!

«Ο Γιώργος ήταν έντιμος, πολύ καλός πατέρας και ένας πολύ καλός παππούς»

«Ήρθαμε σε σύγκρουση με τον σύζυγό μου, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ και για οικονομικούς λόγους με τις ακαδημαϊκές σπουδές μου και τη διδασκαλία. Αυτό άλλαξε τις ισορροπίες στο σπίτι μας κι έφερε συγκρούσεις. Την περισσότερη ευθύνη εγώ τη φέρω. Δεν μπορώ να αδικήσω τον Παπαζήση. Δεν είναι πως μια μέρα ο άντρας μου τρελάθηκε, απλά άλλαξα εγώ. Βλέπετε, δεν είμαι η ηθοποιός που, αν δεν κάνω θέατρο, θα πέσω να πεθάνω. Όταν μετακομίσαμε στην Άνοιξη, δεν ήταν το καλύτερό του. Βρισκόταν χιλιομετρικά μακριά από τις δραστηριότητές του, τους φίλους του και από τα θέατρα, με αποτέλεσμα να μην έρχεται κάποια βράδια στο σπίτι μας. Έτσι απομακρυνθήκαμε πρακτικά, γιατί ουσιαστικά αυτό είχε γίνει καιρό πριν. Είχε κλείσει ο κύκλος της σχέσης μας και δεν είχαμε πια την ίδια επικοινωνία. Σαφώς δεν μας άφησε αλάβωτους και η κρίση στο επάγγελμά μας, κατά συνέπεια στα έσοδά μας. Κι αυτό ήταν ακόμη ένα πρόβλημα».

«Ο Γιώργος Παπαζήσης πολέμησε ώστε να φύγει λίγες ώρες μετά τα γενέθλια του εγγονού του»

Η πρώην σύζυγός του Γιώργου Παπαζήση, Τιτίκα Στασινοπούλου, μίλησε για τις τελευταίες ώρες του ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 80 ετών.Μιλώντας πριν λίγα χρόνια τηλεφωνικά στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Μαζί σου», η επί 42 χρόνια σύντροφος του θέλησε να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της στους γιατρούς, αλλά και στον γιο της που στάθηκε πλάι στον πατέρα του ως το τελευταίο λεπτό.Η ηθοποιός σχολίασε πως ο θάνατος αυτός κλείνει το σημαντικότερο κεφάλαιο στη ζωή της και πρόσθεσε: «Πιο πολλά χρόνια έζησα με τον Γιώργο και την οικογένειά μας, απ’ ότι με τους γονείς μου».«Πάλεψε τρεισήμισι χρόνια, τόσο άντεξε» είπε και πρόσθεσε για τον γιο τους Δημήτρη: «Εύχομαι στους γονείς να έχουν τέτοια μεταχείριση από τα παιδιά τους, όπως είχε ο άντρας μου από το παιδί του. […] Ήταν δίπλα του όλες τις ώρες, νύχτα και μέρα. […] Ευχαριστώ το Θεό γιατί μου έδωσε ένα τέτοιο παιδί».

Η ηθοποιός έλεγε τότε πως η ενασχόλησή της με την ακαδημαϊκή της καριέρα και το γεγονός πως είχαν μετακομίσει μακριά από το κέντρο της Αθήνας (και μακριά από τα θέατρα) είχε δημιουργήσει τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν και υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση ότι έχει χωρίσει συναινετικά η ίδια το είχε διαψεύσει λέγοντας: «Δεν χωρίζεις όταν σου χτυπάνε την πόρτα αυτά. Δεν χωρίζεις, όταν την πόρτα του σπιτιού σου χτυπάει, ο χάρος, η αρρώστια πρώτα βέβαια. Ξέραμε ότι δεν θα γίνει καλά, δεν ήταν μυστικό».

Ο καρκίνος στο στήθος και η πίστη στον Θεό

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μιλώντας στο περιοδικό ΧΑΙ, η Τιτίκα Στασινοπούλου μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο.«Είχα καρκίνο στο στήθος στο πρώτο στάδιο. Ο γιατρός μου το είπε την Τρίτη και την Πέμπτη χειρουργήθηκα. Δεν φοβήθηκα όμως, τι να φοβηθώ. Ο καρκίνος πρέπει να ξέρει ότι δεν φοβάμαι και να λέει «α εδώ δεν τα πάμε καλά, ας φύγουμε». Απαγορεύεται ο φόβος στον καρκίνο.Πάντοτε πίστευα στον Θεό.

Ο προστάτης μου είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και μου έδωσε δύναμη να ξεπεράσω τον καρκίνο. Συνέβαλε η πίστη μου γενικότερα. Δεν φοβάμαι τον θάνατο πάντως, είναι μια απλή μετάβαση σε άλλη διάσταση. Η ψυχή δεν χάνεται μετά τον σωματικό θάνατο. Η υγεία δεν μετριέται με χρήματα. Εγώ είχα την τύχη να έχω τον ογκολόγο και είχαμε μεγάλη κατανόηση ακόμη και σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν φάρμακα που θα τα παίρνω για μια ζωή και θα τα πληρώνω.Μου έπεσαν τα μαλλιά, έγινα γουλί, ζούσα με δυο διαφορετικές περούκες. Αλλά τώρα μεγάλωσαν τα μαλλάκια μου και είναι σαν να τα έχω κόψει».

«Έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν καλή ηθοποιός»

Για τη Ρένα Βλαχοπούλου και το υποκριτικό της ταλέντο, μίλησε η Τιτίκα Στασινοπούλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Happy Day ενώ αναφέρθηκε και στη δική της συμμετοχή στη σειρά Δύο Ξένοι.

«Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε ένα τεράστιο ταλέντο αμεσότητας με την πλατεία. Η Ρένα δεν υποδυόταν τίποτα, τον εαυτό της έκανε.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αν ήταν καλή ηθοποιός. Καλή ηθοποιός ήταν η Κατίνα Παξινού. Η Ρένα δεν έλεγε ποτέ το σωστό κείμενο, ότι της κατέβαινε έλεγε, αλλά είχε αμεσότητα», είπε αρχικά η Τιτίκα Στασινοπούλου.


Πηγή
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε επίσης: