Φpίκη: Νεκpό βpέφος από ασιτία, η vegan μητέρα τοu προτιμούσε να το αφήνει νηστικό παρά να τοu δίνει γάλα

August 31, 2022

Φpίκη: Νεκpό βρέφος από ασιτία, η vegan μητέρα τοu προτιμούσε να το αφήνει νηστικό παρά να του δίνει γάλα





Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε μία vegan μητέρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, που κατηγορούνταν για τον θάνατο του 18 μηνών γιου της, που προκλήθηκε από ασιτία, αφού τον τάιζε μόνο με ωμά φρούτα και λαχανικά.

Συγκεκριμένα η απόφαση στην 38χρονη Sheila O’Leary ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αφού είχε καθυστερήσει τέσσερις φορές μετά την καταδίκη της στα τέλη Ιουνίου.

Στη γυναίκα επιβλήθηκαν επίσης δύο ποινές κάθειρξης 30 ετών για βαριάς μορφής κακοποίησης παιδιού και ανθρωποκτονία, καθώς και μια επιπλέον πενταετής ποινή για κακοποίηση και παραμέληση παιδιού. Επιπλέον, ο δικαστής διέταξε η 38χρονη να μην έχει καμία επαφή με τα άλλα παιδιά της. Ο σύζυγός της Ryan O’Leary παραμένει στη φυλακή ενώ περιμένει να δικαστεί για τις ίδιες κατηγορίες.

Να αναφέρουμε πως το 18 μηνών αγόρι ζύγιζε 8 κιλά – αρκετά κιλά κάτω από το μέσο όρο – και είχε το μέγεθος ενός μωρού 7 μηνών όταν πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

«Αυτό το παιδί δεν έτρωγε. Λιμοκτονούσε μέχρι θανάτου επί 18 μήνες», δήλωσε η επικεφαλής της μονάδας ειδικών θυμάτων στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Lee, κατά τη διάρκεια της δίκης της Sheila O’Leary.

Οι ερευνητές είπαν ότι το ζευγάρι O’Leary τους είπε ότι η οικογένεια έτρωγε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά, αν και το άτυχο παιδί τρέφονταν επίσης με μητρικό γάλα.

Η O’Leary και ο σύζυγός της είχαν άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών, τα οποία ήταν επίσης υποσιτισμένα, δήλωσαν οι ερευνητές. Ένα τέταρτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, είχε ανατεθεί στον βιολογικό του πατέρα, επειδή είχε επίσης προκύψει θέμα υποσιτισμού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: