Κλείδωσε: Ιδού ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα για τα ψώνια τοu σούπεp μάpκετ – Τα λεφτά ποu θα πάρουν

September 5, 2022

Κλείδωσε: Ιδού ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα για τα ψώνια τοu σούπεp μάρκετ – Τα λεφτά που θα πάρουν





Προ των πυλών βρίσκεται νέο επίδομα, καθώς η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο εξετάζουν την χορήγηση οικονομικής βοήθειας για τρόφιμα και σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Dnews, το Food Pass αναμένεται να είναι παρόμοιο με τα επιδόματα βενζίνης και ρεύματος, το οποίο θα αφορά την χορήγηση οικονομικής βοήθειας για τρόφιμα.

Λόγω των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων, η κυβέρνηση έχει θέσει επί τάπητος την ιδέα για ένα voucher αγοράς προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για ένα νέο food pass ύψους 200 ευρώ που θα δίνει τη δυνατότητα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες να ψωνίσουν τρόφιμα και είδη ανάγκης στα σούπερ μάρκετ.

Όλα αυτά εν αναμονή των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης.

Νέο επίδομα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του Food Pass, για ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Για το Food Pass, σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαιούχοι θα οριστούν όπως είχε γίνει και με το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα στις εξής κατηγορίες:

  • χαμηλοσυνταξιούχοι
  • άνεργοι
  • ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Σε κάθε περίπτωση η επιταγή ακρίβειας δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο στα σούπερ μάρκετ- ή σε οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων, όπως ακριβώς έγινε και το Fuel Pass, ή αν θα πιστωθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ή θα είναι υπό τη μορφή άυλης κάρτας.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερ μάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του (…) έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: