Γεμάτες τσέπες τα Χpιστούγεννα: Κλείδωσε επίδομα τpοφίμων 300 εuρώ για ψώνια σε μάρκετ – Αuτοί το παίρνοuν

September 7, 2022

Γεμάτες τσέπες τα Χpιστούγεννα: Κλείδωσε επίδομα τροφίμων 300 εuρώ για ψώνια σε μάρκετ – Αuτοί το παίρνουν


Διαφ.



Σκυτάλη παίρνει το επίδομα τροφίμων, προκειμένου να ενισχύσει τους οικονομικά ασθενέστερους στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα.

Είναι ακόμη μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι του… Μαξίμου και δεν αποκλείεται να είναι ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Το Food Pass, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, θα είναι ύψους 300 ευρώ και δικαιούχοι του επιδόματος τροφίμων θα είναι σχεδόν 1 εκατ. πολίτες.

Το Food Pass αναμένεται να δοθεί έως τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ακρίβεια που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα τροφίμων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (06.09.2022) στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει επίδομα τροφίμων.

Οποιοδήποτε πρόσθετο πλεόνασμα ανάπτυξης θα επιστρέφει στην κοινωνία, είπε ο Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Άφησε δε ανοιχτό και το ενδεχόμενο ενός fuel pass 3, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών στα καύσιμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: