Δε το γνώpιζε κανείς: Αuτή είναι Η Ταπεινή η καταγωγή της Βάσως Λασκαpάκη για την οποία είναι περήφανη

September 8, 2022

Δε το γνώpιζε κανείς: Αuτή είναι Η Ταπεινή η καταγωγή της Βάσως Λασκαράκη για την οποία είναι περήφανη


Διαφ.

Η Βάσω Λασκαράκη είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες Ελληνίδες ηθοποιούς, με την ίδια να συμμετέχει διαρκώς σε κορυφαίες σειρές, έτοιμη και πάλι να εντυπωσιάσει με το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», όπου προκαλεί αντιδράσεις το ότι θα παίζει ξανά με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.



Ο δρόμος άνοιξε, όταν το καλοκαίρι του 2005 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχει σε μια μεγάλη ακρόαση της εταιρείας παραγωγής Άνωση Α.Ε., που αφορούσε στην αναζήτηση ηθοποιών για τις τηλεοπτικές σειρές του MEGA. Τελικά, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών, κέρδισε ένα μικρό ρόλο στο καστ του τέταρτου κύκλου της καθημερινής σειράς Φιλοδοξίες.

Πώς έγινε, όμως, η αρχή; Η Λασκαράκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της, Χρήστος Λασκαράκης και Αναστασία Βαμβακίδου, ασχολούνται με τον καθαρισμό κτηρίων. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να γίνει ηθοποιός κι για αυτό το λόγο έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε ηλικία 18 ετών.

Μετά την πρώτη απόρριψη ακολούθησαν δύο ακόμη απόπειρες για την ένταξή της στην ίδια σχολή τα επόμενα χρόνια. Τελικά σε ηλικία 20 ετών, έγινε αποδεκτή από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινώντας τις σπουδές της. Παράλληλα εργαζόταν ως σερβιτόρα, υποδοχή σε μαγαζιά και καθαρίστρια μαζί με τους γονείς της. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, το 2002 άρχισε να κάνει τις πρώτες της δουλειές ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της, Χρήστος Λασκαράκης και Αναστασία Βαμβακίδου, ασχολούνται με τον καθαρισμό κτηρίων. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να γίνει ηθοποιός κι γι’ αυτό το λόγο έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε ηλικία 18 ετών. Μετά την πρώτη απόρριψη ακολούθησαν δύο ακόμη απόπειρες για την ένταξή της στην ίδια σχολή τα επόμενα χρόνια. Τελικά σε ηλικία 20 ετών έγινε αποδεκτή από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινώντας τις σπουδές της. Παράλληλα εργαζόταν ως σερβιτόρα, υποδοχή σε μαγαζιά και καθαρίστρια μαζί με τους γονείς της. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, το 2002 άρχισε να κάνει τις πρώτες της δουλειές ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.[1]

Το καλοκαίρι του 2005 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχει σε μια μεγάλη ακρόαση της εταιρείας παραγωγής Άνωση Α.Ε., που αφορούσε στην αναζήτηση ηθοποιών για τις τηλεοπτικές σειρές του MEGA. Τελικά, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών, κέρδισε ένα μικρό ρόλο στο καστ του τέταρτου κύκλου της καθημερινής σειράς Φιλοδοξίες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: