Χωpίς κινητό και ίντεpνετ: Ζητείται άτομο να περάσει μια εβδομάδα σε απομονωμένο φάρο μόνο με τροφή, ταινίες

September 16, 2022

Χωpίς κινητό και ίντερνετ: Ζητείται άτομο να περάσει μια εβδομάδα σε απομονωμένο φάρο μόνο με τροφή, ταινίες


Διαφ.



Ζητείται άτομο να περάσει μια εβδομάδα μόνο με τροφή και ταινίες σ’ ένα απομονωμένο φάρο

Μπορείς να αντέξεις 7 μέρες, μόνο με τροφή και ταινίες, χωρίς ίντερνετ και κινητό, μόνος σ’ έναν φάρο που έχει γύρω του μόνο την αγριεμένη θάλασσα; Έχουμε την λύση και πρόκειται για μια συμμετοχή σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ θέτει φέτος στο επίκεντρο τις κοινωνικές αποστάσεις και την σόλο θέαση ταινιών, ζητώντας από έναν σινεφίλ να απομονωθεί χωρίς κινητό στην μέση του ωκεανού για 7 μέρες.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα διαμείνει, σύμφωνα με το Good News Network, μία εβδομάδα στον ιστορικό Φάρο Pater Noster που βρίσκεται στο απόκρημνο νησί Hamneskär στα δυτικά παράλια της Σουηδίας.

Εκτός από δωρεάν διαμονή, θα έχει και απεριόριστη πρόσβαση στον κατάλογο ταινιών του φετινού φεστιβάλ. «Θα είναι εντελώς απομονωμένοι. Δεν επιτρέπεται να φέρουν κανέναν μαζί, όπως φυσικά ούτε και τηλέφωνο ή βιβλίο», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζόνας Χόλμπεργκ. «Θα είναι μόνο αυτό το άτομο και η θάλασσα, τα κύματα, ο ουρανός και οι 60 διαφορετικές πρεμιέρες που προβάλλουμε στο φεστιβάλ».

Μόνο με τροφή και ταινίες σ’ έναν απομονωμένο φάρο – Το πείραμα που είναι εμπνευσμένο από την πανδημία

Εμπνευσμένο από την πανδημία, ο Χόλμπεργκ λέει ότι το πείραμα στοχεύει να εξετάσει πώς η κοινωνική αποστασιοποίηση έχει μεταμορφώσει την εμπειρία παρακολούθησης ταινιών.

«Το φετινό focus του φεστιβάλ είναι η κοινωνική απόσταση και εξετάζει τη νέα τάξη πραγμάτων που προέκυψε από την πανδημία. Η δημιουργία κινηματογραφικών εμπειριών για ένα μόνο άτομο είναι ένας τρόπος για να προσφέρουμε προβολές με ασφάλεια, αλλά και μια προσπάθεια να κατανοήσουμε πώς η πανδημία άλλαξε τη σχέση των ανθρώπων με το σινεμά. Στο Pater Noster θα εξομοιώσουμε την εμπειρία της απομόνωσης που είχαν τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όποιο άτομο επιλεχθεί θα έχει εκεί ό,τι χρειάζεται, ωραίο φαγητό, ωραία ποτά και ένα ωραίο κρεβάτι, αλλά δεν θα μπορεί να φέρει κάτι μαζί του από τον έξω κόσμο – τηλέφωνο, υπολογιστής, ακόμη και βιβλία απαγορεύονται. Θα μπορεί να βλέπει μόνο κύματα και ταινίες».

Η συναρπαστική σόλο – εμπειρία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου. Ο νικητής θα ζήσει στο σπίτι του φύλακα του φάρου, αλλά όλες οι ταινίες θα προβληθούν σε έναν ειδικά σχεδιασμένο κινηματογράφο για ένα άτομο μέσα στο φάρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ιστότοπο του φεστιβάλ το συντομότερο δυνατό!

Αν νομίζεις ότι έχεις ότι χρειάζεται για αυτή την τόσο ξεχωριστή εμπειρία, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: