"Αισθάνομαι πως την οδήγησα στο θάvατο": Pαγίζοuν καpδιές οι γονείς της 23χpονης Ελένης για το χαμό τοu παιδιού τους

September 23, 2022

"Αισθάνομαι πως την οδήγησα στο θάvατο": Pαγίζοuν καpδιές οι γονείς της 23χρονης Ελένης για το χαμό του παιδιού τους


Διαφ.



Την τελευταία της πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης μεταλλικής βαλβίδας στην καρδιά άφησε μια 23χρονη στην Καβάλα, τον περασμένο Αύγουστο, με τους γονείς της να ζητούν απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού τους.

Η 23χρονη Ελένη Σταθώρη, μετά την επέμβαση ρουτίνας παρουσίασε επιπλοκές και έπεσε σε κώμα. Ένα μήνα μετά, κατέληξε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Οι γονείς της, που μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έχουν ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για να μάθουν από τι πέθανε η κόρη τους.

Η 23χρονη αντιμετώπιζε εκ’ γενετής πρόβλημα με την καρδιά της, ωστόσο δεν χρειάστηκε ποτέ να λάβει φαρμακευτική αγωγή και ζούσε μια φυσιολογική ζωή.

Σε ηλικία 23 ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση με την προοπτική να βελτιώσει την ποιότητα ζωή της.

Μόλις μιάμιση ώρα μετά την επέμβαση η οικογένειά της έμαθε πως υπήρξε επιπλοκή, με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να μείνει εγκεφαλικά νεκρή και να καταλήξει στις 16 Αυγούστου.

Οι γονείς της έδωσαν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση για να βρουν απαντήσεις.

Το νοσοκομείο απάντησε πως υπήρχε κίνδυνος 2% για επιπλοκή κάτι που, όπως λένε, οι γονείς της κοπέλας δεν τους είχε πει κανείς προτού να αποφασίσουν να υποβληθεί η 23χρονη στη συγκεκριμένη επέμβαση.

«Ποτέ δε μας έβαλαν αυτό το πράγμα μέσα στο μυαλό μας. Μας έλεγαν πως είστε στα καλύτερα χέρια, ότι δεν υπάρχει θέμα» σημείωσε η μητέρα η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τον «άγγελό» της.

«Οδήγησα το παιδί μου στον θάνατο»

«Μέσα στην ημέρα ξεχνιέμαι, κάνω διάφορα πράγματα, όμως ώρες- ώρες όταν το σκέφτομαι δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα. Δεν το πιστεύω πως δε θα την ξαναδώ» συμπλήρωσε.

«Αισθάνομαι πως οδήγησα το παιδί μου στον θάνατο», είπε ο πατέρας της. «Κουβαλάω αυτόν τον σταυρό και θα τον κουβαλάω μέχρι που να πεθάνω».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: