Απόφαση ζωής: 6 διάσημες Ελληνίδες που κατέψυξαν τα ωάριά τους, το μοιράστηκαν δημόσια & εμπνέουν άλλες γυναίκες

November 11, 2022

Απόφαση ζωής: 6 διάσημες Ελληνίδες που κατέψυξαν τα ωάριά τους, το μοιράστηκαν δημόσια & εμπνέουν άλλες γυναίκες



Το πιο αισιόδοξο μήνυμα περνούν οι παρακάτω διάσημες Ελληνίδες που αποφάσισαν να καταψύξουν τα ωάριά τους ώστε να προλάβουν τον χρόνο.



Με μια νέα συνέντευξη που έκανε πάταγο στο Χόλιγουντ και σε όλο τον κόσμο η Τζένιφερ Άνιστον έδωσε πολλές απαντήσεις σχετικά με την προσωπική της ζωή.

View this post on Instagram

A post shared by Allure Magazine (@allure)

Σε μια νέα, αποκαλυπτική συνέντευξή της στο περιοδικό Allure, η Άνιστον δεν δίστασε να πει μεγάλες αλήθειες για τον γάμο της με τον Μπραντ Πιτ. Η σταρ τόνισε πως ήταν άτοπα τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να βάζει την καριέρα της πιο πάνω από τη δημιουργία οικογένειας. «Ήταν το απόλυτο ψέμα. Όπως ψέμα ήταν και το ότι ο λόγος που με παράτησε ο άντρας μου, ο λόγος που χωρίσαμε και τελειώσαμε τον γάμο μας, ήταν γιατί δεν θα του έδινα ένα παιδί» εξήγησε η Άνιστον.

Μάλιστα, η σταρ συμπλήρωσε: «Προσπαθούσα να μείνω έγκυος. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος για μένα, ο δρόμος να κάνω μωρό» είπε η Άνιστον. «Χρόνια και χρόνια ολόκληρα ζούσα με τις φήμες. Ήταν πραγματικά δύσκολο», σημείωσε. Και συνέχισε: «Είχα υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, έπινα κινέζικα τσάγια, έκανα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Έκανα τα πάντα. Θα έδινα τα πάντα για να μου είχε πει κάποιος κατάψυξε τα ωάριά σου. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου. Απλώς δεν το σκέφτεσαι» είπε.

Η αλήθεια είναι πως πλέον χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης όλο και περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται τη μέθοδο κατάψυξης ώριμων ωαρίων. Η κατάψυξη ωαρίων μπορεί να αποτελέσει τη λύση για πολλές γυναίκες που δεν θέλουν να γίνουν ακόμη μητέρες για προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας.

Μάλιστα, και επώνυμες Ελληνίδες θέλησαν να προσχωρήσουν σε αυτή τη μέθοδο και να εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες. Εμείς επιλέξαμε 6 διάσημες Ελληνίδες που θέλησαν να «παγώσουν» τον χρόνο με αυτόν τον τρόπο.

6 διάσημες Ελληνίδες που κατέψυξαν τα ωάριά τους

Ελεονώρα Μελέτη

Το 2017 η δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την εμπειρία της με την κατάψυξη ωαρίων στην οποία υποβλήθηκε πριν ακόμα αποκτήσει την κόρη της με φυσιολογικό τρόπο. Όπως είχε δηλώσει, ήταν μόλις 33 όταν ενημερώθηκε για πρώτη φορά από τον γυναικολόγο της για τη συγκεκριμένη μέθοδο: Η παρουσιάστρια του «Μega Καλημέρα» τόνισε: «Η μητρότητα φάνταζε πολύ μακρινή για εμένα. Τότε, ακόμα στην τρέλα, και με τη φλόγα του “διψάω να ζήσω ταξίδια εμπειρίες και να ρουφήξω την κάθε στιγμή” βαθιά αναμμένη, είχα πει πως αν μέχρι τα 38 δεν έχω “φτιάξει” τη ζωή μου, θα προχωρήσω στην κρυοσυντήρηση ωαρίων. Δεν ήξερα γιατί το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου από τη στιγμή που δεν είχα υπάρξει από παιδί, ποτέ στη ζωή μου, από εκείνες τις περιπτώσεις που τις αποκαλείς “γεννημένη για μανούλα”».

View this post on Instagram

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Ανθή Σαλαγκούδη

Τον Νοέμβριο του 2021 στην εκπομπή Οpen Weekend, η δημοσιογράφος Ανθή Σαλαγκούδη εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων. Όπως ανέφερε είναι κάτι που σκεφτόταν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η συμμετοχή της στο reality επιβίωσης Survivor φρέναρε τα σχέδιά της. Η ίδια είπε: «Το σκεφτόμουν αλλά μετά ήρθε το Survivor κι επιβάρυνα πολύ τον οργανισμό μου. Μετά είπα ή τώρα ή ποτέ γιατί περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω. Η βιολογική ηλικία μιας γυναίκας είναι εντελώς άλλο πράγμα από την αναπαραγωγική ηλικία. Οι ωοθήκες γερνούν ό,τι κάνουμε. Μειώνεται ο αριθμός των ωαρίων μας κι η ποιότητά τους φθίνει. Το είχα σαν σκέψη πριν από δύο χρόνια κι επισκέφθηκα έναν γυναικολόγο, που δεν με έπεισε. Δεν μού άρεσε η προσέγγιση. Παίζει ρόλο να νιώθεις καλά… Κάνεις πολλές εξετάσεις σε όλη την διαδικασία.. Έκανα ενέσεις για έντεκα ημέρες».

Εφιάλτης δίχως τέλος για την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου: Έμαθε τα δυσάρεστα νωρίς το πρωί η μητέρα του

View this post on Instagram

A post shared by Anthi Salagoudi ???????? (@anthi__salagoudi)

Κατερίνα Καινούργιου

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Super Κατερίνα» έχει μιλήσει ανοιχτά για την απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της. Η Κατερίνα Καινούργιου έχει γράψει χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media: «Λίγους μήνες πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση…Δεν είναι απλά μια επένδυση στο όνειρο για μένα…είναι μια επένδυση ζωής γιατί ανήκω στις γυναίκες που μελλοντικά θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μωράκι. Όμως είναι γνωστό ότι η γονιμότητα με την πάροδο των ετών μειώνεται…Για αυτό πήρα την απόφαση να μπω στη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων!».

View this post on Instagram

A post shared by Katerina Kainourgiou Official (@katken85)

Νάνσυ Παραδεισανού

Τον Φεβρουάριο του 2022 η δημοσιογράφος κοινοποίησε το κείμενο της ανακοίνωσης της απόφασής της. Με ευαισθησία έκανε μια κατάθεση ψυχής στα social media. Η Νάνσυ Παραδεισανού που φέτος συμμετέχει στο J2US έγραψε σχετικά με την εμπειρία της: «Εύχομαι να ενέπνευσα κάποια κορίτσια που με διάβασαν, να ζήσουν τη ζωή που θέλουν, χωρίς “πρέπει” και στεγανά. Χωρίς επιβολές. Χωρίς όρια. Κι αν ονειρεύονται να ακούσουν κλάμα μωρού με τον έρωτα της ζωής τους, να το κάνουν όποτε αυτό προκύψει. Γιατί αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά “έκανα κατάψυξη ωαρίων”. Να ξέρεις, πως το 2022, έχεις την επιλογή να κάνεις ένα όνειρό σου, πραγματικότητα. Κι εύχομαι σύντομα, η κοινωνία μας, να βαδίσει παρέα με την εξέλιξη της επιστήμης. Γιατί η κοινωνία θα είναι καλύτερη αν αποτελείται από χαρούμενα μέλη με ενσυναίσθηση. Κι αν δεν μπορείτε να μπείτε στη θέση του άλλου -ή μιας γυναίκας-, τουλάχιστον κάντε μας τη χάρη να σιωπάτε. Δεν θα γίνει κάτι αν δεν τοποθετείστε για όλα».

View this post on Instagram

A post shared by Nancy Paradeisanou (@nancyparadeisanou)

Τέα Πρέλεβιτς

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η influencer μίλησε στο περιοδικό Glow για την απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της. «Θέλησα να κάνω αυτό το δώρο στον εαυτό μου φέτος, που έκλεισα τα 30. Όπως κάνουμε ασφάλεια ιατρική, οδική, ζωής, έτσι και με την κατάψυξη ωαρίων κάνουμε ασφάλεια της γονιμότητάς μας! “Αχρείαστα να είναι”, αυτήν τη φράση άκουγα σε κάθε ραντεβού που έκανα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης ωαρίων, κι έχει πλέον εντυπωθεί στο μυαλό μου». Όσο για τις αλλαγές που είδε στο σώμα της; «Απλά πρήστηκε η κοιλίτσα μου λίγο, που είναι απόλυτα φυσιολογικό και υποχώρησε μέσα σε 10 μέρες. Επίσης, η διαδικασία ήταν απλή, γρήγορη και, το σημαντικότερο, εντελώς ανώδυνη! Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι η ωοληψία διήρκεσε μόλις 5 λεπτά και ύστερα από μισή ώρα έπινα καφεδάκι με την αδερφή μου».

View this post on Instagram

A post shared by Tea Prelevic (@teaprelevic)

Έβελυν Καζαντζόγλου

Τον περασμένο Ιούλιο, η Έβελυν Καζαντζόγλου αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram και με αφορμή ένα Q&A. Η Έβελυν μίλησε με ειλικρίνεια για τη διαδικασία να καταψύξει τα ωάριά της στην οποία, όπως ανέφερε η ίδια, υποβλήθηκε τρεις φορές. Η ίδια, μάλιστα, απάντησε σε μήνυμα μιας follower που έλεγε πόσο της συμπαραστέκεται ο σύζυγός της στην κρυοσυντήρηση ωαρίων. Τι έγραψε η influencer; «Σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι! Η στήριξη είναι το σημαντικότερο σε αυτό. Είμαι στα μισά του δρόμου σου, έχω κάνει 3 φορές τη διαδικασία για κατάψυξη ωαρίων και έχω ακόμα λίγο δρόμο. Πολλά μπράβο στον βράχο σου».

View this post on Instagram

A post shared by Evelyn Kazantzoglou (@evelynkazantzoglou)


Πηγή

Διαβάστε επίσης: