Έλλη Στάη: Η ορφάνια στα 8, τα εγγόνια, οι τύψεις που νιώθει, τα διαζύγια, οι κατάθλιψη στα 40 και ο… γάμος

November 21, 2022

Έλλη Στάη: Η ορφάνια στα 8, τα εγγόνια, οι τύψεις που νιώθει, τα διαζύγια, οι κατάθλιψη στα 40 και ο… γάμος


Διαφ.

Η Έλλη Στάη σε συνέντευξή της στην «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη, μίλησε για την πορεία της στα δελτία ειδήσεων, την αποχή της, αλλά και τη ζωή της με τα δύο της εγγόνια.



Όπως υπογράμμισε η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας «μου δίνει χαρά το τρέξιμο και η αγάπη των ανθρώπων που αγαπώ. Είναι πιο βαθιά και ουσιαστική η χαρά αυτή που παίρνεις από τους δικούς σου ανθρώπους και σε συνοδεύει μέχρι να πεθάνεις».

Η απώλεια που σημάδεψε την Έλλη Στάη

Αναφερόμενη στη ζωή της, η Έλλη Στάη επεσήμανε «δεν ξεπέρασα ποτέ τα όριά μου, αν είχα κάτι καλό στη ζωή μου μέχρι σήμερα ήταν αυτή η ισορροπία και στο να ζω καλά και μακριά από τα φώτα. Ματαιόδοξη δεν ήμουν ποτέ, αλλά σε άλλα πράγματα την έχω πατήσει, όπως στην ανασφάλεια την συναισθηματική που είχα πάντα και που κανείς δεν μπορεί να την καταλάβει κιόλας. Δηλαδή ψάχνοντας την ασφάλεια στο συναίσθημα από τους άλλους, μπορεί να έχω κάνει και πολλές λάθος επιλογές. Έχει να κάνει και με το πώς μεγάλωσε κανείς, εγώ έχασα τον μπαμπά μου όταν ήμουν 8 ετών, με πρώτη ανάγνωση… βεβαίως, σου αφήνει την ανάγκη να βρεις αυτό που δεν είχες, ένα στιβαρό ανδρικό πρότυπο».

Σχετικά με τη σχέση που έχει με τον χρόνο, σημείωσε «έχω μια τελειομανία, η οποία τελειομανία είναι ένα πολύ βασανιστικό πράγμα. Αν βάλουμε μια παλιά μου εκπομπή θα την δω και το πρώτο πράγμα που λέω είναι “Α πα πα, πώς ήμουν έτσι χάλια;” Άλλες φορές λέω: “άλλο πράγμα 20 χρόνια πριν και άλλο τώρα”. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο, πρέπει να έχουμε απόλυτα φιλική σχέση με τον χρόνο, ή τον κάνουμε φίλο μας τον χρόνο ή μας τσακίζει. Μόνο το DNA βοηθά σε κάποιους, όλα τα άλλα μπορούμε να τα διαμορφώσουμε με τον τρόπο ζωής».

Για τα εγγόνια της, η Έλλη Στάη τόνισε «ο μεγάλος μου εγγονός είναι ο Δημήτρης, ο οποίος είναι 2,5 ετών και ο μικρός είναι ο Φίλιππος, ο οποίος είναι 10 μηνών. Ο Δημήτρης με φωνάζει γιαγιά Έλλη, γιατί έχει και την άλλη γιαγιά και ήθελα να με πει γιαγιά, γιατί αυτό που κάποιες θέλουν το μικρό όνομα μόνο, εγώ όχι και μαμά είμαι και γιαγιά. Ασχολούμαι πάρα πολύ με τα εγγόνια μου, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα τώρα που έχει μεγαλώσει ο Δημήτρης τον παίρνω σπίτι μου, κάνουμε όλο το πρόγραμμα της ημέρας, μιλάει και συνεννοείται κανονικότατα και είναι πιο ήρεμος μαζί μου και απ’ ότι είναι στο σπίτι με τους γονείς του. Είμαι και εγώ πιο ήρεμη και αυτό γιατί με τα δικά μας παιδιά ως γονείς είμαστε πιο τσιτωμένοι. Είχα τύψεις για πράγματα που δεν έκανα ως μητέρα, επειδή έτρεχα σε δουλειές. Όλοι έχουν τύψεις και δεν υπάρχει σοβαρός γονιός που να μην έχει τύψεις».

Βέφα Αλεξιάδου: «Θα ντύνομαι καλά και θα βάφομαι, ο πόνος είναι δικός μου. Ο Αρναούτογλου με είχε τρελάνει»

Η μάχη της Έλλης Στάη με την κατάθλιψη

Όσον αφορά την κατάθλιψη, ανέφερε «πέρασα κατάθλιψη. Είναι πολύ δύσκολη εμπειρία, γιατί όποιος το πρωτοσυναντά αυτό, δεν το ξέρει καθόλου. Πραγματικά θέλει μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον για να μπορέσει να βρει το δρόμο που θα το αντιμετωπίσει, θα συνέλθει. Στη ζωή δεν σε αφήνει απόλυτα. Να μπορείς να το χειριστείς αυτό και να το αναγνωρίζεις. Μου συνέβη στα 40. Ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, στο peak της επαγγελματικής μου πορείας.Με ταλαιπώρησε αρκετά. Φάνηκε και το είπα στον επαγγελματικό μου χώρο τότε. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις στην πρώτη του κρούση… Ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας».

Για τον φημολογούμενο γάμο της, η Έλλη Στάη είπε «αυτό νομίζω ήταν μια αναπαραγωγή από ένα άρθρο που γράφτηκε πριν 6-7 χρόνια και νομίζω ήταν το ίδιο δημοσίευμα, αρκετές φορές παντρεύτηκα, φτάνει».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: